И пътища от втори и трети клас ще в тол

...
И пътища от втори и трети клас ще в тол
Коментари Харесай

И втори и трети клас пътища влизат в тол системата

И пътища от втори и трети клас ще в тол системата, стана ясно от думите на заместник-министъра на районното развиване Николай Нанков. Министерството на районното развитите и благоустройството към момента не е оповестило (или се тормози да го направи) кои пътища ще влизат в обсега й. Единствено досега бяха обявени примерни цени за таксуването. Срещу оповестените пътни такси незабавно скочиха от бизнеса - те са прекомерно високи и, в случай че се наложи да се заплащат, ще се стигне до увеличение на цените на стоките, а и на автобусните билети.

Именно за изглаждане на този спор през идната седмица ще има среща с превозвачите, на която ще бъде показан разбор на положението на пътищата (основно втори и трети клас). Според Нанков концепцията е тези пътища да влязат в тол системата, само че едвам откакто те бъдат ремонтирани, да бъдат включвани поетапно в обсега й. Това евентуално е имала в поради районният министър Петя Аврамова, когато в средата на април загатна, че таксите за част от платените пътища у нас "ще бъдат с нулева ставка ".

Прогнозите са, че пътищата, по които ще се заплащат пътни такси, ще са сред 5000 и 7000 км от общо 20 000 км републиканска пътна мрежа. Така може би ще е при стартирането на тол системата, само че по-късно евентуално тя ще се разпростре и върху други пътища, които ще се обновяват с парите от тол такси, както ще се случи и с ремонтираните второкласни и третокласни пътища.

Има подготвеност за тестване на тол системата от 15 май, разгласи на висок глас заместник-министър Нанков. Първо в пунктовете за продажба - най-вероятно ще се стартира на границите с тестовите изпитвания. Почти 327 камери към този момент били инсталирани, а това ще стане и с други 63 в идващите няколко дни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР