И най-дългият път започва с първата крачка. Тя е най-важната.

...
И най-дългият път започва с първата крачка. Тя е най-важната.
Коментари Харесай

На работа с колело

И най-дългият път стартира с първата крачка. Тя е най-важната. В случая всичко стартира с първото завъртане на педалите. Да отиваш на работа с колело - звучи ви съвсем неизпълнимо, нали? Вероятно още с прочитането на заглавието сте почнали да изтъквате минусите - ами това е просто невероятно, не съм карал/а от еди си какъв брой години, няма условия за това и изобщо по какъв начин ще се върже това с имиджа ми на управител и с формалното ми облекло, а в случай че завали и така нататък, и така нататък Знам, че когато човек не желае да направи нещо ще откри куп разумни и добре звучащи извинения. Но истината е, че в случай че пожелаеш - можеш, и постоянно намираш метод. И вие го знаете, нали? Затова ето ви няколко тласъка да вземете решението да отивате на работа с колело:

1. Полезно е за здравето - затворени в прашните офиси, седейки на бюра и задоволително обездвижени телата ни страдат и това се отразява на здравето ни. Лекари настояват, че обездвижването е най-големият проблем на актуалното общество. Да караш колело е превъзходен метод да спортуваш, да дадеш на организма си това физическо натоварване, от което неистово се нуждае.

2. За хубава фигура - без значение дали имате потребност да свалите килограми, да стегнете мускулите си или просто да поддържате положителната си форма велосипедът е съвършен метод за всичко това. За един час каране на колело се изгарят повече от 200 ккал. Развиват се съвсем всички мускули – крайници, ръце, тил, стомах. Чудесен фитнес. При това сте на открито, а не затворени в залата.

3. Пестите средства - това е главен плюс. При все по-високите цени на горивата това си е напряко пестеливост. Така де, сметнете какъв брой пари ще спестявате всякога, когато се качвате на колелото и ги събирайте в касичка. След това може да ги похарчите за нещо, което от дълго време желаете. Например, онази страхотна рокля, или пък мечтаното пътешестване. Така тласъкът ви ще е по-голям. С всяко завъртане на педалите ще сте по-близо до стремежи обект.

4. Избягвате трафика - о, това е ужасно! Вероятно ви се е случвало докто вие висите на следващото кръстовище, заклещени още веднъж в безпределно запушване, късащо ви нервите, около вас да премине умерено велосипедист, промъквайки се сред ръмжащите коли и да виждате по какъв начин изчезва в далечината до момента в който вие не сте мръднали и на милиметър. Сега вие може да сте това. Ще си спестите време и доста нерви в случай че употребявате този метод на напредване.

5. Ще бъдете еко - тъй като няма да замърсявате околната среда с бензинови пари, ще спомагате за понижаване на трафика. Освен всичко друго това е и съвременно. Така че не се тормозете по какъв начин ще влияе на подчинените ви чиновници, в случай че имате почитан пост.

6. Добрият образец е инфектиран - по този начин е. След първичното удивление и доброжелателни шегички, които евентуално ще предизвикате, а може би и неприкрит отпор от няколкото “отрицатели на всичко ”, които постоянно съществуват, на всички места и във всеки колектив, сигурна съм, че в последна сметка ще имате почитатели. Ще болестите с ентусиазма си и ще привлечете към благородното начинание и други, които са се колебали, само че вашата храброст ги е въодушевила да подхващат тази стъпка.

Ако към този момент сте взели решение, че ще опитате, не забравяте за сигурността. Носенето на каска и светлоотразителна жилетка, могат да спасят живота ви, тъй че не ги подценявайте. Бъдете виновни. Вие сте също участници в придвижването като колите и пешеходците. Така че имате своите права и отговорности в Закона за придвижване по пътищата, които е добре да си припомните преди да яхнете велосипеда.

Вярно е, че в по-големите градове е много мъчно напредването с велосипед, тъй като няма построени велоалеи и комфортна инфраструктура. Дори да не е всеки ден, даже да са два дни в седмицата - струва си. Всяко изпитание да се усещаме по-добре и да създадем живота си по-добър си коства. Така че пробвайте. Въпрос на предпочитание и малко старания е да надвиеш инерцията и да се противопоставиш на всеобщия поток. А след първото завъртане на педалите и неповторимото чувство за независимост, която ще ви даде карането на колело, сигурна съм, че няма да ви се желае да слезете. И не се тормозете, в случай че от дете не сте карали. Твърдението, че един път научиш ли се да караш колело, след това в никакъв случай не забравяш - е правилно. Твърдя го от опит. Ето, че към този момент нямате опрощение. Напредналите в тази област настояват, че с времето колоезденето се трансформира от спорт във философия и метод на живот.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР