И накрая, сегашните противници на Русия, които смятахме ако не

...
И накрая, сегашните противници на Русия, които смятахме ако не
Коментари Харесай

“Гредата в чуждото око”. Западът обвини Русия в неоколониализъм

И най-после, сегашните съперници на Русия, които смятахме в случай че не за другари, то несъмнено за сътрудници, а от време на време и за съдружници, откриха време и място да насочат ново обвиняване. На Мюнхенската конференция беше оповестено, че Москва организира политика на „ неоколониализъм “. И освен във връзка с своите съседи (чува се думата " Кавказ " ), само че и в Африка.

В залата седяха британци, белгийци, испанци, португалци, жители на Кралство Холандия. С това общо изражение на лицата си, като че ли никой от тях не знае, че техните страни в продължение на епохи са градили своето благосъстояние и разцвет върху чудовищната употреба на страни, превърнати от британците, белгийците, испанците, португалците, жители на Кралство Холандия в колонии. Чрез превръщането на локалните поданици - на практика (а от време на време, както в тази ситуация с Белгия, и законно) - в плебеи. Обвинения против Русия, наричайки политиката ѝ " неоколониална ", насочи президентът на Франция.

Разбира се, точно „ имперските упоритости ” на Русия са причина за актуалната геополитическа рецесия в Европа. Как другояче? Не разширението на НАТО на изток, не лъжите в интернационалните връзки, не лъжите по време на подписването на съглашения и контракти. Ако започат да се гледате в огледалото, можете да видите събитията и по-древната история. Bayerischer Hof, където Русия беше " прегазена " от западния политически бомонд, е на пешеходно разстояние от Artsisstrasse. Там, в постройката, в която в този момент се обитава Мюнхенската академия за музика и спектакъл, е подписано съглашение, което в следствие води до експлоадирането на Втората международна война. И " биреният пуч " също е организиран в Мюнхен. Има доста исторически намеци, само че тези, които упрекват Русия, се вършат, че ги няма.

Да възстановим справедливостта най-малко частично – дано напомним това-онова.

Освободителните придвижвания на колониите на Франция и Англия за самостоятелност не са митове от древността. Това се случва надали не през вчерашния ден. Тези страни, които в този момент упрекват Русия, са пролели толкоз доста кръв, че е извънредно да се приказва. Алжирските управляващи считат, че през десетте години на борба французите и страните от НАТО, които им оказват помощ, са починали минимум милион и половина души.

Още по-лошо е ситуацията в тогавашното Белгийско Конго – всички негови поданици са считани за персонални плебеи на крал Леополд II. И дребните конгоанчета са показвани в Брюкселския зоопарк през 1958 година

Когато Европа прилежно разделя хората на черни, бели, арийци, славяни, уберменши и унтерменши, а в Съединени американски щати смесеният брак е " расово закононарушение ", в Съюз на съветските социалистически републики приказват: " Раждайте деца от всевъзможен цвят - в случай че ще райета, в случай че ще на точки ".

Когато Европа изпомпва запаси от колониите, Съюз на съветските социалистически републики строи учебни заведения и лечебни заведения в републиките, като вкарва квоти за надарени младежи в най-хубавите университети в Москва и Санкт Петербург, с цел да поддържа висшето обучение.

Когато жителите на колониите нямат и минимален достъп до културата на метрополията, националните култури процъфтяваха в Съюз на съветските социалистически републики. Чингиз Айтматов, Фазил Искандер, Расул Гамзатов, братя Ибрагимбекови, Рустам и Максуд, Александър Довженко, Витаутас Жалакявичюс, Вия Артмане, Ада Роговцева, Рудолф Нуреев - това бяха киргизи, абхазци, азербайджанци, литовци, украинци, латвийци и татари. И съставляват може би най-ярката плеяда от гении в света на европейската просвета (тогава доста бяла, строго столична по произход). Театърът от литовския Паневежис гръмна в цялата голяма страна. Почти се молеха за грузинското кино, какъв брой било хубаво. И най-важното е, че Русия съумя да продължи тази традиция на опазване на националната си еднаквост, като добави нюанс към съветската просвета.

Днес във Франция, чийто водач упрекна Русия в " неоколониализъм ", съгласно оповестени данни, 91% от французите, чиято кожа " не е бяла ", са споделили на социологите, че са били или са подлагани на расова дискриминация - на учебно заведение, на работа, на път за у дома, тук-там за отдих.

И тези числа демонстрират кой в действителност към момента живее съгласно колониалните правила и за кого всички хора, без значение от цвета на кожата, са равни.

Така че политическият бомонд да не трансферира от болната на здрава глава. Няма да стане!

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР