И на тези избори опашки и напрежение пред някои от

...
И на тези избори опашки и напрежение пред някои от
Коментари Харесай

Сбъркани протоколи, опашки и напрежение при предаването на изборните книжа в страната

И на тези избори опашки и напрежение пред някои от РИК-овете в страната, където се предаваха изборните бумаги. Гласуването 2 в 1 и решението на ЦИК за 100-процентно преброяване на разписките от машинния избор в допълнение затрудни представителите на секционните изборни комисии и докара до сбъркани протоколи.

КЪРДЖАЛИ

Безсънна нощ за представители на секции, които предаваха протоколи, флашки и хартиени бюлетини в Районната изборна комисия в Кърджали. Някои стояха на студа дълго след края на изборния ден.

Отчитането на резултатите се забави с часове, а залата на Драматичния спектакъл в града остана цялостна до сутринта. Заради доста секции с хартиени бюлетини, сбъркани протоколи и двойния размер работа, ритъмът на приемане в РИК беше нарушен.

Естествено че ревизираме флашките, когато ви се разминават с протокола, какво да създадем, нали би трябвало да го поправяме. Трябва да се подпишат трима души. Елате да видите какви обикновени неточности има, сподели Величка Георгиева, ръководител на РИК Кърджали.

Към обяд всички секции в Кърджали и района предадоха своите изборни бумаги.

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Напрежение измежду членовете на секционните комисии имаше и във Велико Търново. Към 9 ч сутринта над 100 секции към момента не бяха предали протоколите си, което изнерви хората, които чакаха пред РИК.

От РИК обясниха, че съществена причина за забавянето е по- огромния брой документи поради гласуването 2 в 1.Последните изборни бумаги във ВеликоТърново бяха предадени към 13 ч.

СОФИЯ

Сравнително добра организация при предаване на изборните бумаги имаше в София. Най-бавно беше предаването в " Интер Експо Център ", където се одобряваха протоколите от Софийска област

Объркани протоколи тотално. Това е просто призрачен сън - по два часа оправяме един протокол, ръчните приказвам, машинните - не. Много неща предлагаме - да се понижи бумащината първо, страхотна е, страхотна е, просто не може да смогнем с хартии и писане. И другото, малко да трансформират периодите - не може до последния ден преди изборите да назначаваме покровители, сподели Димитър Димитров, ръководител на 26 РИК.

Доста по-бързо се предаваха протоколите в " Арена Армеец " и зала " Фестивална ", само че и тук имаше недоволни.

Според мен тези избори бяха по-зле проведени от предходните. Повече се бавихме, ужасно доста неща се трансформираха в последния миг, което по никакъв начин не е окей, сподели Даниела Асенова ръководител на 32 СИК, регион Триадица.

Забавянията бяха поради позволени неточности в протоколите, както и поради наложителното контролно преброяване на машинните разписки. Към 14 часа работата по приемането на изборните бумаги на всички места в столицата завърши.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР