И Гърция се включи в разговоритеВеликобритания удвоява финансирането за страните

...
И Гърция се включи в разговоритеВеликобритания удвоява финансирането за страните
Коментари Харесай

80 млн. лири дава Лондон за сигурност на Балканите

И Гърция се включи в диалозите


Англия удвоява финансирането за страните от Западните Балкани до 80 милиона лири стерлинги (106,6 милиона долара) и броя на своите чиновници в региона на сигурността в района. Това стана ясно, преди началото на петата годишна среща на върха на самодейността “Берлински развой ”, в която взе участие и министър председателят Бойко Борисов.

“Трябва да бъдем доста единни в дилемите, които си слагаме по свързаността на Балканите. ” Това съобщи Борисов в Лондон, преди да вземе присъединяване в работния обяд на държавните и държавни ръководители на Англия, Австрия, Германия, Италия, Словения, Франция, Хърватия, Полша, Гърция, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Сърбия, Република Македония и Черна гора.

Борисов уточни, че по гледище на България във формата тази година взе участие и Гърция, тъй като Балканите би трябвало да се преглеждат общо, а не по настрана. Той акцентира, че присъединяване на страната ни в “Берлинския развой ” е огромно самопризнание за свършената през последните шест месеца работа и по-конкретно резултатите реализирани по време на Срещата на върха Европейски Съюз – Западни Балкани в София.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР