И двете страни планират да обучават украинските сили на съответните

...
И двете страни планират да обучават украинските сили на съответните
Коментари Харесай

Германия и САЩ изпращат мощни бойни машини в Украйна

И двете страни възнамеряват да образоват украинските сили на съответните бойни системи

Президентът на САЩДжо Байдън и немският канцлер Олаф Шолц се споразумяха да изпратят мощни бойни машини на пехотата, като част от въоръженията, с които да оказват помощ на Украйна да води война против Русия, заяви Белият дом, предава Българска телеграфна агенция.

" Съединените щати имат намерение да доставят на Украйнабойни машини на пехотата Bradley, а Германия има намерение да даде на Украйнабойни машини на пехотата Marder. И двете страни възнамеряват да образоват украинските сили на съответните системи “, се споделя в изказване на Белия дом.

Германия ще последва Съединени американски щати в даването на система за противоракетна защита Patriot на Украйна, обявиха немският канцлер Олаф Шолц и президентът на САЩДжо Байдън в взаимно изказване след диалози в четвъртък.

„ В края на декември Съединените щати оповестиха дарението си на ракетна батарея Patriot на Украйна. Германия ще се причисли към Съединените щати в доставката на спомагателна батарея за противовъздушна защита Patriot на Украйна “, се споделя в изказването.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР