И двамата с D-Trax обичаме българската музика. Смятаме, че тя

...
И двамата с D-Trax обичаме българската музика. Смятаме, че тя
Коментари Харесай

DJ Mascota & D-Trax: Обичаме българската музика

И двамата с D-Trax обичаме българската музика. Смятаме, че тя има място в клубовете и сетовете на DJ-ите и това не ни е първият път, в който ремиксираме български части. Ремиксирахме " Ела изгрей " на DJ Dian Solo и Камен Воденичаров, " Зайди, зайди " също по този начин и така нататък Не се замесваме за първи път с българската музика. Харесва ни и по тази причина го вършим.

Това споделиха в новата графа на Euronews Bulgaria и Euronews радио - Euronews Music - най-хитовите български диджеи DJ Mascota & D-Trax.

За парчето " Повече " поканата пристигна от Саня Армутлиева. Тя ни предложи да създадем ремикс, а ние се съгласихме. Това е историята.

Ние сме слушали парчето и преди този момент предложение. Много хубава българска ария. Искаме да поздравим Миро и ALMA за нея.

Нашето мнение с Mascota също беше, че тя заслужава една по-клубна версия, на която към този момент хората могат да избухнат.

Интересното е, че за предходната година съгласно класацията на ПРОФОН, която е съгласно излъчванията в радиата и малките екрани, преди всичко беше " Повече ", а на второ бяхме ние с " La musica suena ". Освен, че и двете ги чувахме на всички места, когато излезе " Повече " по този начин разбрахме и за нея. Видяхме го в класацията за първи път откакто това парче измести нашето, и си казахме, а, коя е тази ария... И по този начин го чухме за първи път.

Смятаме, че, в случай че гледаме от бизнес позиция е най-добре вторият да ремиксира първия и по този начин нещата се случват. Това в кръга на шегата. Музиката си е музика и тя е страхотна.

" Мисля, че MASCOTA & D-TRAX са супер, просто в никакъв случай не съм очаквала тъкмо тази ария да има такава клубна версия. Но след реакциите, които получавахме за нея беше редно тя да има и по-жива версия. За първи път се засичаме с тях и се надявам още неща да съживят в бъдеще ", сподели певицата АЛМА.

Eсенният ми микс " Autumn Winter Fashion 2023-2024 " има за първи път 3 части, които имат нашия почерк. Това са песни, които сме продуцирали ние. Ние постоянно вършим и ремикси, които не издаваме, а единствено ги слагаме в такива компилации. Това е една от повода хората да слушат доста тези миксове, тъй като те съдържат неща, които няма къде да чуят с изключение на в тях или на наши участия. Есенният микс стана доста готин. Аз направих една пауза през последните няколко години поради това, което се прекатурна в света през последните години с пандемията. Искам да върша такива компилации, когато има задоволително добра музика. Преди ги правех по 4 пъти в годината, само че ми беше от време на време мъчно да намеря добра музика, а почитателите ме питаха непрекъснато по кое време ще излезе нов сет. Сега съм ги направил 2 пъти в годината, като една от повода да ги разредя е и нашето InMotion Radio Show, което се появи. Ние пък там взехме решение да създадем best, когато свърши сезона от лятото. Записваме онлайн най-хубавото, което сме пускали и го пускаме в нашия канал. Затова има такава пауза сред сетовете и малко ги разредих, тъй като има и други неща. Но през годината най-малко три неща вършим с музика, която считаме, че към този миг е най-хубавата. Плюс нашите ремикси и неиздадени неща.

Не желаеме да издаваме секрети какво ще излезе от нас през идната година, само че се чакат много забавни неща. Ще има много съчетания от няколко песни в едно, което е най-големия пиниз при нас.

Фитнесът персонално за мен не е за самата фигура толкоз, що се касае за дисциплината, която ни дава. В пандемията за жалост доста хора ги налегна мързелът, както ме налегна и мен. Много от нещата, които знам, че мога да ги свърша през днешния ден просто ги оставям за на следващия ден. Загубихме житейския ни темп. Това е основната причина да обърна такова внимание на фитнеса.

Аз персонално съм получавал не един път отстъпки от магазини, които слушат нашата музика. Специално за авторските права, доста магазини и фитнеси пускат нашите сетове от интернет или си ги смъкват от нашия уебсайт, само че с правата е комплицирано, тъй като една част от тази музика е наша авторска, друга част не е, тъй като, в случай че са единствено авторски нещата в сет-а на един DJ, то той ще бъде обезпечено доста отегчителен. Там се поставят настоящи неща, на които хората се кефят. Ако съответният обект си заплаща той би трябвало да даде плейлист - какво е пускал, а един човек занимаващ се с търговия не ги знае тези неща. Може би би трябвало да се намерения в бъдеще за някакви устройства, които да засичат музиката в такива обекти, в радиата, в малките екрани, и като се ревизират тези неща автоматизирано да попадат в сдруженията за групово събиране на авторските права. Нас другояче доста ни радва това нещо, че във всички тези обекти из страната въртят нашата музика. В последните години въпреки всичко много се трансформират приходите от цифрова дистрибуция, а преди изобщо не беше по този начин. Явно цифровият свят стартира да придобива образа, който би трябвало да има.

Най-накрая можем да обявим от кое място имахме ток по време за снимането на сета ни " The Best Of InMotion Radio Show Season 03 " в Тюленово.

Това ни е третият подобен сет. На първия ни упрекнаха, че плеърите ни не са включени и всичко е бутафория. Няма смисъл да вършим такова нещо, в случай че е по този начин. Ние можем да си пуснем сета по този начин или другояче с картинка, както вършим с някои други сетове. За да го записваме това нещо онлайн, значи го вършим онлайн и няма по какъв начин да не е по този начин. Ние на процедура ще умрем от досада, в случай че 2 часа просто се вършим, че пускаме нещо.

Въпросният сет - The Best Of InMotion Radio Show Season 03, който снимахме на една канара сред Тюленово и Шабла беше изработен благодарение на генератор на бензин. Той ни беше задоволителен с цел да захраним плеърите и тонколоните и се надявахме да не спре. Генераторът в действителност се появява към 20 пъти на фрагментите в сета, просто хората не са обърнали внимание, другояче той се вижда, че е оставен в нищото.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР