И двамата имахме добра работа, затова решихме да изтеглим заем

...
И двамата имахме добра работа, затова решихме да изтеглим заем
Коментари Харесай

Трагедията В Едно Бг Семейство: Знаете Ли Защо С Мъжа Ми Мразим Роднините Му? Защото Години Наред Изплащаме Заемите Им

И двамата имахме добра работа, по тази причина взехме решение да изтеглим заем и да си купим по-голямо жилище. И тук се намеси свекървата: „ Какво? Искате да теглите заеми? Цял живот да плащате на банки!? Млади сте още, работете и някой ден ще спестите пари за апартамент. “ Собствената й щерка и брачният партньор й бяха теглили голям заем, тъй че в думите на старата жена имаше зрънце истина.

С мъжа ми се отказахме от концепцията и продължихме живота си постарому.

Но няколко месеца по-късно сестра му ни помоли да изтеглим заем вместо тях: „ Братко, банката ни е поставила в черния си лист, апелирам те, изтегли заем поради нас, а ние ще го изплащаме. “ Млади бяхме, глупави, а и свекървата ни увери, че в случай че помогнем на щерка й, тя също ще погасява месечните вноски. Така със брачна половинка ми изтеглихме 30 000 лева и ги преведохме на сметката на сестра му.

Първите месеци удържаха на думата си и постоянно погасяваха заема, само че по-късно се стартира: „ Трябва да купим на децата облекла, след няколко дни ще ви платим “… Или пък: „ Този месец не ми заплатиха, след това ще ви дадем парите. “

Това „ след това “ с времето се трансформира в в никакъв случай. Свекървата вдигаше плещи и безпомощно споделяше: „ Съжалявам, пенсията ми е дребна. “ Положението ставаше все по-отчайващо. Току-що бях излязла в майчинство, а трябваше да плащаме непознати задължения.

Опитах се да си намеря надомна работа, само че не се получи.

В подмяна слушахме празни обещания, че когато си стъпят на краката, ще ни върнат всичко до стотинка. Съвсем неотдавна брачният партньор на зълва ми се пенсионира и от компанията му изплатиха няколко заплати, само че даже и тогава не дадоха нищо за заема. Вече седем години мизерстваме, с цел да погасяваме непознат заем. Що за хора са това? Как им дава съвестта да спят умерено нощем, като знаят, че поради тях фамилията ми гладува?

Ето по тази причина с мъжа ми ненавиждаме роднините му и не желаеме да имаме нищо общо с тях.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР