И докато в България все още се намират хора, които

...
И докато в България все още се намират хора, които
Коментари Харесай

Защо на 10-12-годишните момчетата от Мардуджара им се чупи преден зъб или им се пробива носът?

И до момента в който в България към момента се намират хора, които да считат, че възмъжаването настава чрез казармата, в света има редица брутални ритуали, през които би трябвало да мине всяко момче, с цел да може да се назова мъж. Някои от тях са почнали преди да пристигна цивилизацията и се практикуват до през днешния ден в разнообразни племена.

В племето Зулу обрязването е развой, през който би трябвало да мине всяко момче, с цел да възмъжее. Когато навършат нужната възраст, младежите отиват на скрито място, съпроводени от сановник, който прави процедурата.

Това надалеч не се случва в стерилна среда – в ролята на скалпел е изострен камък или копие. Кървенето се стопира с подръчни материали, измежду които листа и тиня. Много постоянно „ пациентите “ се инфектирали и умирали.

Племето Самбия от Нова Гвинея се смятат за едни от най-суровите племена в тази част на света. Преходът към мъжеството там се прави на цели шест стадия. Първоначално се учат бойни и ловни техники.

След това „ играта “ загрубява – ритуалите включват забиване на пръчки в носа, както и банкет на семенна течност от различен мъж, което не се смята за хомосексуализъм, а за възмъжаване.

Аборигените от Мардуджара, Австралия, минават към своето възмъжаване към 10-12-годишна възраст. Тогава те алегорично се убиват – чупи им се челен зъб или им се пробива носа. След това те се водят надалеч, където биват обрязани.

Могат да се приберат в дома си едвам след сполучлив лов.

И Масаите минават през сложния път на обрязването, с цел да станат мъже. При тях тези ритуали са за да се отстранен слабите. Сред идващите стадии по възмъжаването е лов на лъв, като оръжията включват само копие и щит.

Младежите от етноса Кхоса в Източен Кейп потвърждават своето геройство още веднъж през обрязване. По време на ритуала те са намазани с бяла глина, като задачата е да се пречистят.

След това те са изпращани в далечна хижа, като храната им е лимитирана.

Когато мине въпросният интервал, бъдещите мъже се състезават до реката, а хижата и всичко, което са имали там, се изгаря. И тъй като процедурата е в полеви условия, постоянно момчетата получавали тежки затруднения, завършващи съдбовно.

В племето Сатаре, живеещо в горите на Амазонка, ритуалът по възмъжаването е доста жесток, а основните „ инквизитори “ са локалните мравки-куршуми. Тяхното ощипване е извънредно злокобно, на което дължат и своето име.

Местните слагали огромни ръкавици, с които изсипвали обичайно количество от тези мравки на някаква повърхнина и поставяли в тях ръцете на момчетата.

„ Процедурата “ продължавала до половин час. Понякога това се случвало до 20 пъти, с цел да са сигурни шаманите, че от този юноша ще стане мъж.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР