И днес темата с подкрепата за проектокабинета на Има такъв

...
И днес темата с подкрепата за проектокабинета на Има такъв
Коментари Харесай

Партиите още не са взели решение за подкрепа на проектокабинета на ИТН

И през днешния ден тематиката с поддръжката за проектокабинета на " ИТН " беше обсъждана в Народното събрание.

С декларация от парламентарната естрада от " ИТН " желаеха поддръжка от " Изправи се БГ! Ние идваме! ", " Демократична България " и " Българска социалистическа партия за България " за проектокабинета, който показаха през вчерашния ден. Филип Станев в детайли изброи тематиките, по които са постигнали единодушие по време на диалозите в последните десетина дни. От " Изправи се БГ! Ние идваме! " и " Демократична България " нямат съответни отговори. Днес в 14.00 ч. ще заседава Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Ден откакто " ИТН " показаха проектокабинета и организираха срещи с " Изправи се БГ! Ние идваме! ", " Демократична България " и Българска социалистическа партия, решението за поддръжка от трите партии към момента не е взето. В декларация от парламентарната естрада Филип Станев изброи секторите, в които е реализирано единодушие: правораздаване, стопанска система, опазване на здравето, обществена политика, обучение и земеделие.

" Вследствие на срещите, апелирам, да приемете тези политики. Неведнъж сме излагали, че Политическа партия " ИТН " цели изчегъртване на корупционния модел на ръководство. В случай, че приемате като общи тези цели, можете да подкрепите основания състав на Министерския съвет ", съобщи Станев.

Христо Иванов разяснява, че към момента не са взели решение.

" Ние сме комплицирана конструкция. Трябва управленията на трите партии да се произнесат ", сподели ръководителят на ПГ на " Демократична България ".

Българска национална телевизия: Кога ще стане?

" Началото на идната седмица ", отговори Иванов.

Темата през днешния ден ще разисква и ПГ на " Изправи се БГ! Ние идваме! ". Националният съвет на Българска социалистическа партия взема решение през днешния ден дали да поддържа проектокабинета на " ИТН ". Движение за права и свободи още веднъж не разясниха каква ще е позицията им.

Репортери: Милена Кирова, Вера Александрова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР