И днес са нужни смели хора с огън в сърцето

...
И днес са нужни смели хора с огън в сърцето
Коментари Харесай

Нинова: Искат децата ни да не знаят и да не помнят!

„ И през днешния ден са нужни смели хора с „ огън в сърцето ” като през оня Септември, преди 100 години. Излъгаха, че смяната стартира - само че тя ви съобщи и се прегърна със статуквото. Време е тази смяна в този момент да стартира изпод, от общините ”, съобщи в Монтана водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

“100 години от тези кървави събития, напоили земята, върху която в този момент стоим, с кръвта на герои, дръзнали да се изправят против фашизма. Ние сме тук, тъй като знаем и помним. Но има сили, хора, които желаят нашите деца да не знаят и да не помнят - жанр, родно място и история. Заради тях - поради децата, сме длъжни всякога в тези септемврийски дни да бъдем тук, да прекланяме глава пред тези наши сънародници, които дадоха живота си, с цел да бъдем през днешния ден свободни хора ”.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Монтана по време на паметното отбелязване на Септемврийското въстание от 1923 година Народният представител от Българска социалистическа партия Ирена Анастасова, регионалният ръководител и претендент на социалистите за кмет на града Камелия Трифонова, претенденти за кметове на общини от региона, ръководителят на БАС Евгений Белий, десетки социалисти, симпатизанти, доста локални хора се включиха в паметно шествие и уважиха паметта на Септемврийци.

“Заради нашите деца би трябвало да се борим в българските учебници да съществува същинската българска история, в българските учебници да се учи Гео Милев и “Септември ”, да се учи Антон Страшимиров и “Хоро ”, да се учи Асен Разцветников и цялата плеяда септемврийски поети, които увековечиха героите и подвига на Септемврийското въстание ”, съобщи Корнелия Нинова и акцентира: “Тогава техният героизъм надвиши рамките на България. Френски писатели и поети възпяха българските антифашисти - Ромен Ролан, Анри Барбюс развяха в Европа знамето на антифашизма поради героизма на българите ”.  

“В антифашистката битка дадохме своя принос - и тогава, и в този момент. Защото и през днешния ден се надигат фашизоидни, крайни отрицания на същинските полезности за правдивост, независимост и тъждество. И през днешния ден се санкционира оня, който приказва друго, който не мисли като ръководещите, който дръзне да вдигне глава и каже - да, неравенствата порастват, бедността пораства, задкулисието взема решение, институциите не работят, народът страда, народът обеднява и не трябва да мълчи ”, съобщи водачът на българските социалисти. 

Тя цитира Гео Милев и поемата му “ Септември ” за „ хилядите диви сърца и огън във всяко сърце ” и съобщи: “Повече от всеки път, през днешния ден са нужни на България смели хора с огън в сърцето. Затова, всички, които сте тук, които тачим история, памет и родно място, които държим на същинските полезности в живота - не се предавайте, бъдете смели, битката ни продължава, тъй като тя е обективна. Преди години ви излъгаха, че смяната стартира, доста хора се подведоха по този девиз - смяната не стана, смяната ни съобщи и се прегърна със статуквото. Време е в този момент на прага на локалните избори същинската смяна да стане изпод, в общините ”, прикани Корнелия Нинова.

По думите ѝ претендентите на Българска социалистическа партия дружно с хората ще се борят за чисти градове, за лечебни заведения в отдалечените обитаеми места, за учебни заведения за децата, за високи приходи. 

Лидерът на Българска социалистическа партия бе безапелационна: „ Единствената партия, която остана вярна на вас, на хората, които я поддържат, на българския народен интерес е Българската социалистическа партия. Защото, каквото и да ви приказват - не се съгласихме да влизаме в тайните им сглобки, контрактувани в манастирски килии, не се продадохме за постовете, които ни предлагаха, не си уредихме живота 10-на души за сметка на вашия интерес ”, съобщи Нинова.

Тя не скри, че е мъчно, че социалистите са хулени, нападани, само че бе безапелационна, че Българска социалистическа партия няма да се съобщи, тъй като има вяра в това, за което се бори. „ Рано или късно, правдивост ще има в България. И ние сме носителите на тази правдивост. Още един път - реверанс, че сте тук. Бъдете здрави, бъдете смели, бъдете част от тези хиляди смели сърца с огън във всяко сърце. На добър час, триумф и победа! ”, обърна се към хората в Монтана и към претендентите на Българска социалистическа партия за кметове в обитаемоте места на региона Корнелия Нинова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР