И днес продължава най-масовата човешка миграция в света заради предстоящата

...
И днес продължава най-масовата човешка миграция в света заради предстоящата
Коментари Харесай

Продължава най-масовата човешка миграция в света преди Китайската нова година

И през днешния ден продължава най-масовата човешка миграция в света поради идната Китайска нова година, съобщи Ройтерс. Стотици милиони хора се натрупат по гарите в Пекин и градовете в цялата страна, с цел да се приберат при околните си за празниците. 

Големите пътувания към пролетния фестивал не престават 40 дни - от първи февруари до 12 март. 3 милиарда души се чака да кръстосат страната. Китайското министерство на превоза заяви, че досега съвсем 90 милиона души са пътували с трен от началото на месеца.

Общо 937 влака бяха добавени към железопътната система в страната, с цел да поемат предстоящите повече от 11 милиона курса през 11-ия ден на пролетния фестивал.

Гай Сионовей , който работи в Пекин, само че е от провинция Хъбей показа:

Прибирам се, с цел да посетя родителите си. Далеч съм от у дома повече от година. Обикновено все съм прекомерно ангажиран, с цел да се обадя на родителите си, повече приказвам с приятелите си, в сравнение с с тях. Така че на нова година ще се прибера у дома, с цел да ги видя и да се погрижа за тях. Имам опция единствено няколко дни през годината да бъда с тях и това е в този момент.

Т. нар. Лунна нова година е най-големият празник в Китай. Тази година тя е на 15 февруари и ще бъде посрещната Годината на кучето.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР