И днес продължава битката на хората в Карловско с купищата

...
И днес продължава битката на хората в Карловско с купищата
Коментари Харесай

Битката с последиците от наводненията: В разчистването се включва тежка техника, описват щетите в с.Богдан и с.Каравелово

И през днешния ден продължава борбата на хората в Карловско с купищата тиня и дървесна маса, които довлече река Стряма. Десетки къщи са наводнени, разрушени са пътища, магазини, коли. Все още има селища без вода и ток. Остава в действие отчасти бедствено състояние в Пловдивска област. Най-тежко пострадаха селата Богдан, Каравелово, Слатина и Трилистник. Днес ще бъдат разказани вредите от стихията в селата Богдан и Каравелово. Тежка техника на строителни компании се включва в разчистването.

Според локалните помощта, която се чака от страната в размер на половин минимална работна заплата, е незадоволителна, предава бТВ.

с.Богдан

Хората в селото имат потребност от работна ръка, с цел да бъде разчистено селото от дървета, пясък и наноси. Напълно унищожени са първите и приземните етажи на множеството къщи. На място има доброволци и военни. Има тежка техника, която разчиства огромните парчета.Екипи на електроразпределителното сдружение се пробват да възстановят тока.

С. Каравелово

Започна описването на вредите в най-засегнатите от прииждането на река Стряма карловски села Богдан и Каравелово. Две комисии към този момент обхождат домовете на потърпевшите и разказват нанесените от наводнението провали. Агенцията за обществено подкрепяне ще отпусне първична помощ от половин минимална работна заплата на засегнатите. Втората комисия ще направи цялостно изложение на разрушената инфраструктура и на къщите, които би трябвало да бъдат възобновени. Годен за прекосяване е мостът сред селата Богдан и Московец, а също и дребният мост на Каравелово. Все още в община Карлово има селища без вода. Уверението на институциите е, че до вторник ще има.

с. Слатина

Днес в с. Слатина стартира опит на потърпевшите къщи.

В Сопот поданици на града са мощно обезпокоени от риска от болести, защото три денонощия са без вода. Работещите във ВМЗ Сопот не са наясно по какъв начин ще работят. Подбалканският град също беше наводнен от изобилните превалявания предходната седмица.

В наводнения Добрич през днешния ден ще бъде разнесена бутилирана вода на пенсионерските клубове и Дома за остарели хора за питейни потребности, готвене, миене. След поройния дъжд на 2-ри против 3-ти септември в някои квартали на регионалния град от чешмите тече мътна вода. На 7 септември ще станат ясни резултатите от лабораторните проби.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР