И днес от БСП поискаха изслушване на министъра на здравеопазване

...
И днес от БСП поискаха изслушване на министъра на здравеопазване
Коментари Харесай

БСП пак настоя Кирил Ананиев да се яви в парламент

И през днешния ден от Българска социалистическа партия желаеха чуване на министъра на опазване на здравето Кирил Ананиев поради негово предложение за усъвършенстване на работата в лечебните заведения във Видин, Враца и Монтана. От левицата показаха опасения, че дейностите на здравното ведомство могат да доведат до закриване на лечебните заведения.

"Да поканите министъра на опазването на здравето да пристигна и да изясни какво е имал поради и какво ще вършим с лечебните заведения във Видин, Враца и Монтана, отнася се за цялостен район в България, за цяла Северозападна България, където хората на процедура няма да имат достъп до опазване на здравето, нито качество, нито навременно. Това е доста тежък и сериозен проблем “, настоя депутатът Филип Попов.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изясни, че през вчерашния ден здравният министър е бил възпрепятстван и че още веднъж ще бъде поканен, с цел да обясни мнението на ведомството.

За трети следващ ден експертите по здравни грижи от многопрофилната болница в Троян ще спрат работа за час. Ефективният митинг на медиците се чака да бъде след 12 часа с искане за увеличение на заплатите, по-добри условия на труд, както и лечебните заведения да не са търговски сдружения. Медиците оповестиха, че митингите им ще продължат, до момента в който бъде чут гласът им.

“Аз работя в лабораторията – старши лаборант, 660 лв. – това ми е заплатата “, споделиха през вчерашния ден протестиращите експерти по здравни грижи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР