И днес беше много ветровито, повече в източната половина от

...
И днес беше много ветровито, повече в източната половина от
Коментари Харесай

Вятърът започва да отслабва

И през днешния ден беше доста прохладно, повече в източната половина от страната и на морския бряг, където поривите на североизточният вятър доближиха до към 80 – 90 км/ч.

През нощта вятърът краткотрайно ще отслабне. В по-голямата част от страната ще бъде облачно, а на обособени места е допустимо и едва да превали. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред минус 5° и плюс 4°, а оптималните - от 10° до 16°. Облачността бързо ще намалее и още преди обяд в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Вятърът още веднъж ще се усили и в крайните източни региони, както и по Черноморието ще бъде мощен, с посока от север-североизток. Вълнението на морето и на следващия ден ще остане към 4 бала, което подхожда на височина на вълните до към 2 метра.

В планините ще бъде доста много прохладно, със мощен, през първата половина на деня - краткотрайно плевел североизточен вятър. По-значителна ще е облачността в утринните часове, където на обособени места ще превали слаб сняг. Максималните температури в курортите ще са сред минус 4° и минус 1°. Опасността от лавини отвън обработените писти в ски-зоните остава висока.

И на следващия ден в по-голямата част от Европа ще бъде слънчево. Валежи от дъжд се чакат на Пиринеите, по-значителни в южните региони от полуострова. Слаб дъжд ще превалява в южните елементи от Балканите.

У нас, през идващите дни ще бъде слънчево, а температурите значително ще се покачат и ще се приближат до типичните за края на март. Слаби валежи от дъжд не са изключени в петък, в източната половина от страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР