И.д. министър-председател на Испания Педро Санчес изключи днес възможността за

...
И.д. министър-председател на Испания Педро Санчес изключи днес възможността за
Коментари Харесай

Педро Санчес изключи възможността за голяма коалиция с консерваторите

И.д. министър-председател на Испания Педро Санчес изключи през днешния ден опцията за съставяне на огромна коалиция с опозиционната Народна партия (НП) след парламентарните избори на 10 ноември, съобщи Ройтерс.

Предишните избори през април приключиха с патова обстановка, а социологическите изследвания демонстрират, че повторният избор също може да не излъчи явен победител и всички сюжети за покупко-продажби за сформиране на държавното управление ще бъдат придружени от компликации.

,,Няма да съставим държавно управление с партия, която се спогажда с крайната десница, която подценява насилието против дами, равенството сред половете и демократичната история на нашата страна ", съобщи Санчес на протест на своята Испанска социалистическа работническа партия.

Източници от консервативната Национален парк наскоро споделиха, че този път може да са отворени към сходна необятна коалиция, защото допитванията сочат, че никоя от партиите няма да получи нужното болшинство, с цел да ръководи сама, а в случай че се обединят двете съществени съперничещи си партии, те ще получат безусловно болшинство в 350-местния парламент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР