И Белгия затвори пристанищата си за руски кораби, съобщи телевизия

...
И Белгия затвори пристанищата си за руски кораби, съобщи телевизия
Коментари Харесай

И Белгия затвори пристанищата си за руски кораби

И Белгия затвори пристанищата си за съветски кораби , заяви телевизия RTBF.

Мярката, която е част от петия пакет наказания на Европейски Съюз, ще засегне към шест хиляди съветски плавателни съда или кораби, наети от съветски наематели, в пристанищата на Антверпен, Зеебрюге и Гент , заяви белгийският министър на правораздаването и въпросите на Северно море Винсент Ван Кикенборн.

Въпреки това RTBF прецизира, че европейските правила по отношение на глобите плануват изключения за редица кораби, на които ще бъде позволено да дебаркират в пристанища на Европейски Съюз въз основа на особено позволение , за което дава отговор съответно пристанище.

Разрешението би трябвало да вземе поради спецификата на " кораба, пристанището и товара сега ", изясняват белгийските морски управляващи. Във всяко пристанище всеки транспортен съд би трябвало да получи ново позволение. Разрешението се издава за разтоварване на съответна стока .

RTBF изброява многочислени изключения, които ще разрешат на съветските кораби да посещават белгийски пристанища. Те включват закупуването, вноса или превозването на газ и нефт до Европейски Съюз, както и всички фармацевтични, медицински, селскостопански и хранителни артикули, в това число пшеница и торове.

На съветските кораби може да бъде позволено да посещават белгийски пристанища с филантропична цел.

Временно се позволява превозването на нуклеарно гориво и други артикули, нужни за цивилен нуклеарни цели, както и на въглища.

Според белгийските управляващи повече от дузина съветски кораби сега са на път към пристанищата в Северно море и единствено три от тях няма да могат да влязат , като се имат поради всички настоящи изключения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР