Хюстън най-накрая си върна еднолично първото място в класирането на

...
Хюстън най-накрая си върна еднолично първото място в класирането на
Коментари Харесай

Прогноза за Хюстън срещу Бейлър: коефициенти за колежански баскетбол, избори събота

Хюстън най-сетне си върна еднолично първото място в класирането на Големите 12 с огромна домакинска победа над щата Айова в понеделник, печелейки с осем, макар 9-за- 17 (53%) бараж за пукотевица от 3 точки от Cyclones.

Кугърите пътуват до Уейко в събота, което постоянно е мъчно място за игра.

И може да стане по-трудно, като се има поради, че Бейлър е в положение да се върне след загуба на пътя против BYU.

Въпреки това не одобрявам този мач за Мечките.

Прогноза за Хюстън против Бейлър

(по обяд ET, CBS)

Агресивната отбрана на Хюстън с бързи удари и отвод от отбрана е най-хубавата в нацията, а Кугърс ще устоят твърдо против безмилостната офанзива на Бейлър с топка, водена от елитния беккорт на Джа’Коби Уотлър и Рей Джей Денис.

Въпреки това, методът да успехите отбраната на Келвин Сампсън е посредством елитно разстояние и правене на удари. Тъй като Cougars са толкоз нападателни с топката, това ги прави уязвими за слабите стрелци – в случай че удвоите топката, останалата част от отбраната би трябвало да се бори.

На доктрина Baylor може да употребява тази накърнимост. Мечките са разпръснати необятно и не могат да се похвалят с дефицит на стрелци, обяснявайки техния водещ в нацията клип с 40% пукотевица от 3 точки.

Въпреки това нито един тим не може да стреля над 40% от дълбочина за цялостен сезон от 30 и нещо мача. Бейлър стреля 47% от 3 в неконференция, само че регресията удари мощно в играта на Big 12, защото Мечките стрелят единствено 34% в 13 игри.

Разликата в стрелбата е присъща на колежанските обръчи, само че се безпокоя за главните индикатори на Бейлър за пукотевица. Сред Големите 12 тима по време на мачовете на лигата, Мечките се подреждат на девето място в метриката за разстояние на ShotQuality и на 12-то място в Open 3 Rate.

Мечките не основават открити удари посредством придвижване на състезател отвън топката и евентуално няма да основат никакво нарушаване на екрана против преобладаващата отбрана на Хюстън.

Обзалагам се, че мечките ще се борят в събота.

Още по-лошо, най-хубавият стрелец на Бейлър, шестият състезател Лангстън Лав, се оправя с травма на крайници. Той се завърна в игра против BYU, само че игра единствено 13 минути и неговите 49% умения за пукотевица от 3 точки щеше да липсват доста против Coogs.

Междувременно отбраната на Бейлър се намали доста през 2024 година Скот Дрю яхна схемата си без междинна отбрана до Национален шампионат, като бранителите избутваха държачите на топката към страничните и базовите линии, до момента в който надделяваха в средата на корта, като по този метод отричаха кофи за багра.

Но отбраната в задното поле на Мечките е жестока. Уолтър е порядъчен бранител, само че Денис, Лав и Джейдън Нън са гранични турникети като бранители на топката.

По този метод Бейлър не може да извърши но-средата в точката на офанзива, тъй че съперниците са умъртвили Мечките с навлизане с дрибъл върху топката и основаване на екран с топка.

Хюстън е пик-енд-рол тежък нападател, разчитащ мощно на универсалния Джамал Шед. Baylor разрешава над.84 PPP против играчи на пик-ен-рол топка (24-ти процентил) и се обзалагам, че Shead ловува плюс мачове и ги употребява нападателно.

В последна сметка не одобрявам шаблонизираното сравнение на Baylor.

И даже в случай че Мечките са вкъщи, те бяха подложени на изстискване с пътешестване тази седмица, играейки в Моргантаун, Западна Вирджиния, в събота и Прово, Юта, във вторник, преди да отлетят назад до Уако, Тексас, за Съботният мач. Комбинирано, това е към 3000 благи пътешестване.

Междувременно Хюстън има преимущество за отмора, защото игра на Големия понеделник тази седмица.

Обзалагам се, че по-свежите Cougars карат преимуществата си в мача до голяма победа на пътя и покритие в събота.

Избор на Хюстън против Бейлър

Хюстън -2,5 (-114, BetRivers)

Източник: nypost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР