Hyundai Motor обяви, че индийското подразделение на компанията е подписало

...
Hyundai Motor обяви, че индийското подразделение на компанията е подписало
Коментари Харесай

Индия: Hyundai купи завод на GM с годишен капацитет от 130 000 автомобила

Hyundai Motor разгласи, че индийското поделение на компанията е подписало съглашение за придобиване на активите на локалното индустриално оборудване GM India Talegaon.

Споразумението планува придобиването на прилежащата земя, здания, както и част от наличните интегрирани мощности, а производството в новия цех се чака да стартира от страна на Hyundai Motor India през 2025 година.

Продажбите на Hyundai Motor в Индия през 2022 година доближиха равнище от 552 511 единици, равняващи се на 14.5% от локалния авто бизнес. Реализацията на компанията от началото на 2023 година обаче е на равнище от 346 711 единици, като компанията резервира втората си позиция с пазарен дял от 14.6%.

Към момента, Hyundai Motor India разполага с индустриални уреди с годишен потенциал от 820 000 единици, като новото придобиване ще приближи компанията до към 1 000 000 коли на годишна база.

" Индия е един от най-обещаващите автомобилни пазари в света с население от повече от 1.4 милиарда към 2023 година ", разясняват от Hyundai Motor India. " В момента страната се смята за един от трите най-големи автомобилни пазара в света във връзка с продажбите и има за цел да усили продажбите си на електрически транспортни средства до 30 % от общите продажби на коли до 2030 година ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР