Хванахме белгийския поданик Ануар Хадуши, наричан и Палача от Ракка.

...
Хванахме белгийския поданик Ануар Хадуши, наричан и Палача от Ракка.
Коментари Харесай

Сирийски кюрди: Хванахме Палача от Ракка

Хванахме белгийския гражданин Ануар Хадуши, именуван и Палача от Ракка. Това са декларирали кюрдски бойци от Северна Сирия.

Тридесет и петгодишният мъж, прочут и като Абу Сюлейман ал Белгики (Абу Сюлейман от Белгия), се е покрил с черна популярност по време на окупацията на сирийския град Ракка от "Ислямска страна " от 2013 до 2017 година За него се счита, че като пълководец на бойно поделение на джихадистката формация е умъртвил по изключително нечовечен метод най-малко 100 мъже, дами и деца.

Заедно с Палача от Ракка е била арестувана и неговата жена, три години по-младата от него Жюли Маес. Двамата са се срещнали в Брюксел, където Ануар е работил като ди джей и танцьор. Тя скоро след сватбата е приела религията на мъжа си и двойката се е преместила в Бирмингам (Англия). От 2014 година двамата са живели в Сирия.

Сирийският демократически съюз е декларирал, че ислямисткото семейство са били оставени в затвор и за стартирани договаряния с Франция и Белгия за предаването на Хадуши. Властите в западноевропейските страни са го обвинили във финансиране на атентатите в Париж и Брюксел (13 против 14 ноември 2015 година и 22 март 2016 г.), лишили живота на към 160 души, написа белгийският в. Морхен.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР