Хванаха три деца за серия кражби на коли в Шумен,

...
Хванаха три деца за серия кражби на коли в Шумен,
Коментари Харесай

Серия от посегателства! Деца крадат коли, за да карат

Хванаха три деца за серия обири на коли в Шумен, оповестиха от полицията.

На 2 април е признато сигнал за незаконно лишен автомобил. 45-годишен мъж е съобщил, че автомобилът му е бил паркиран в гараж на ул. “Първа “.

Кражбата, по данни на притежателя е била осъществена за времето от 21:00 часа на 1 април до 05:00 часа на 2 април. Два дни по-късно автомобилът е бил открит зарязан покрай дома на притежателя.е

За кражба на  автомобил от ул. “ Трета “ а времето от утринните часове на 18:00 до 19 април е съобщил 74-годишният му притежател. Автомобилът е бил открит паркиран на ул. “Македония “ със счупено задно стъкло, без неналичия.

На 22 против 23 април незнайни са направили кражба за повторно на кола от ул. “Първа “. Няколко дни след първия случай, в хода на почналото следствие, криминалисти са влезнали в дирите на трима малолетни шуменци.

Извършени са голям брой планувани оперативни дейности, които на 25 април са дали резултат. Извършителите са арестувани. Посочили мястото, на което укрили откраднатото за повторно от колата. Скрили го зад бивше стрелбище на ул. “Пловдив “, откакто го покарали, и му свършило горивото.

Авторите на кражбите - на 13, 14 и 15 години са създали признания. Пред униформените те обяснили, че отнемали колите, с цел да ги карат.

„ Умения “ в паленето им посредством свързване на кабели за стартов ток показал най-големият. След това всеки от тях е карал колата по черни пътища в региона. Работата по документиране на закононарушенията продължава под управлението на прокуратурата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР