Хванах се за главата, докато бях в Ямбол, виждайки местната

...
Хванах се за главата, докато бях в Ямбол, виждайки местната
Коментари Харесай

Кирил Петков: Издигайки Пеевски, ДПС показа среден пръст на българския народ

Хванах се за главата, до момента в който бях в Ямбол, виждайки локалната болница. Пациентите там се придвижват в одеяла. Лечебното заведение се нуждае от 25 млн. лв., с цел да бъде приключено. В същото време всяка година в опазването на здравето изтичат 5,6 милиарда лв.. Въпросът е какво вършим със здравната рецесия? Това разяснява в изявление за предаването " Панорама " съпредседателят на Политическа партия " Продължаваме промяната " и някогашен министър на стопанската система Кирил Петков.

„ Когато един шеф на болница получава 80 000 лв., а един млад доктор се чуди по какъв начин да оцелее и търси вероятност на Запад. Правим толкоз малко, с цел да проработи здравната ни система. Трябва да спрем приключването на средства и да ги насочим в вярната посока “, счита Петков.

„ Винаги би трябвало да се уповаваме на науката. Нашето предложение е да се тестват за антитела незабавно всички българи. Ако те имат високо равнище на антитела – те да получават документ за два месеца. След това, в случай че антителата се резервират – да се удължи срокът на тези документи. Трябва да има една масирана акция, в която да се обяснят изгодите и рисковете от имунизациите. Тази акция можеше да стартира по-рано. Срещаме схващане, че е нужна сходна акция “, разяснява Кирил Петков във връзка с Коронавирус пандемията.

Най-големият проблем за възрастните хора, с които се срещнахме не бе пандемията, а това младите да се върнат в страната, уточни той.

„ Аз съм с чиста съвест. Когато споделиха, че моите актове ще се апелират, аз се запитах кои тъкмо – тези за отстраняването на корумпираните чиновници в ББР или тези за язовирите? Горд съм с актовете ми като министър “, отсече някогашният министър на стопанската система.

„ Да ми говорите за морал, вие, които издигате господин Пеевски за водач на партийна листа, господин Пеевски, който е знак на корупция и обири. Когато имате наглостта това да го извършите, вие показвате междинен пръст на целия български народ, обърна се Кирил Петков към Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

„ Ако не спрем 8 милиарда лв. изтичащи от бюджета всяка година няма по какъв начин да възстановим стопанската система си. Решили сме да приключим с краденето ви “, обърна се Петков към ГЕРБ в лицето на Деница Сачева.

„ Нещата се трансформират към по-добро. Коалиционното държавно управление ще бъде съответно и допустимо. Когато то се случи то ще се оправим с двата наболели казуса – високите цени на тока и здравната рецесия “, разгласи Кирил Петков. Той подаде алегорично ръка за обединяване към представителите на протестните партии.

„ Министерство от земеделието от толкоз години се ръководи от вас и се краде “, регистрира Петков, визирайки Движение за права и свободи. „ Когато ГЕРБ и Движение за права и свободи ни нападат – значи сме на прав път “, приключи той.

„ България е една богата страна, само че доста крадена. Ние сме тук да спрем тази кражба и да ѝ дадем целия напредък, който заслужава. Времето на смяната идва. 30 години са прекомерно дълъг интервал. След 4 година страната ни ще е във напредък “, сподели още Петков.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР