Хусите на първо посещение в Русия – търсят натиск“ върху

...
Хусите на първо посещение в Русия – търсят натиск“ върху
Коментари Харесай

Хусите на първо посещение в Русия – търсят „натиск“ върху САЩ и Израел

Хусите на първо посещаване в Русия – търсят „ напън “ върху Съединени американски щати и Израел. Делегация на хуси е разискала по време на изненадващо посещаване в Москва „ нуждата от увеличение на напъните за напън “ върху Съединените щати и Израел за преустановяване на войната в Газа, сподели представител на йеменската група.

Това е първа публична среща на хутите с съветски държавни представители

Говорителят на хутите Мохамед Абдел Салам се срещна като началник на групова делегация със заместник-министъра на външните работи на Русия Михаил Богданов, с цел да обсъдят войната на Израел против Газа.

Абдел Салам сподели, че на срещата с Богданов са разисквани ударите на Съединени американски щати

и Англия по Йемен, като удостовери, че е по-належащо Съединени американски щати да „ спрат експанзията в линията Газа и да доставят филантропична помощ там, вместо да милитаризират Червено море “.

Междувременно съветското външно министерство „ остро осъди “ американските и английските удари по време на договарянията с хусите, заявявайки, че те са „ способни да дестабилизират обстановката в районен мащаб.

Срещата беше публично приета и от съветското Министерство на външните работи, като известието на руснаците гласи: „ По време на обстойния диалог се състоя задълбочена полемика по въпросите на цялостното споразумяване на продължаващата съвсем 9 години военнополитическа рецесия в Йемен. В същото време беше очебийно смисъла на увеличението на интернационалните старания за бързо основаване на нужните условия за определяне на пълномащабен междуйеменски народен разговор под егидата на Организация на обединените нации. Специално внимание беше отделено на развиването на трагичните събития в зоната на палестинско-израелския спор, както и на изостряне на обстановката в Червено море в тази връзка. В този подтекст остро бяха наказани ракетно-бомбените удари, подхванати от Съединени американски щати и Англия против Йемен, които са в положение да дестабилизират обстановката в районен мащаб. “

От средата на ноември хусите започнаха чести офанзиви против кораби, които съгласно тях са свързани с Израел, преминаващи през Червено море, в опит да окажат напън върху Израел да приключи бруталната си блокада и война в Газа, застрашавайки търговията през жизненоважния търговски път.

 

Източник: TRT World / Превод:

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР