Хуманитарните операции в щата Ракхайн в Мианмар са преустановени или

...
Хуманитарните операции в щата Ракхайн в Мианмар са преустановени или
Коментари Харесай

Хуманитарното бедствие в Ракхайн засегна 170 000 души

Хуманитарните интервенции в щата Ракхайн в Мианмар са прекратени или са съществено затруднени. В резултат над 170 000 души са в бедстващо състояние, защото не могат да получат артикули от първа нужда. 15 000 е броят на лицата, които се нуждаят от здравна помощ, само че такава не може да им бъде указана. Информацията беше предоставена от формалния представител на генералния секретар на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик.

Над 310 000 души са избягали от Ракхайн в Бангладеш от 25 август до 11 септември и „ не са налице никакви признаци, че темпът им ще се забави”. Още 3500 мюсюлмани от малцинството рохинги са на границата с Бангладеш.

От Управлението на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси преглеждат вид за настаняване на бежанците в Бангладеш. Те към този момент са подготвили проект за оказване помощ на нуждаещите се. За реализирането му са нужни 77 млн. USD.

Ситуацията в щата Ракхайн се изостри на 25 август, когато стотици бойци от придвижването „ Араканска войска на солидарността на рохингите” извърши нахлуване над 30 пункта на полицията. Броят на жертвите от конфликтите е над 400 души. Повечето убити са рохинги.

По данни на Организация на обединените нации през днешния ден рохингите са измежду най-преследваните малцинства в света. Властите на Мианмар не признават техните права, без значение от това, че доста от тях генерации наред живеят в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР