Хуманитарната ситуация в Йемен е пред масова гибел на хората

...
Хуманитарната ситуация в Йемен е пред масова гибел на хората
Коментари Харесай

Йемен е пред масова гибел, хората ядат листа

Хуманитарната обстановка в Йемен е пред всеобща крах на хората от апетит. Това съобщи зам-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Марк Лоукок на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отдадено на ситуацията в Близкия изток.
„ Може би се приближаваме до преломния миг, след което ще е невероятно да се предотврати всеобщата крах на хора от апетит в цялата страна”, предизвести той.
По думите му цялото снабдяване в Йемен е импорт, което „ води директно до внезапен растеж на цените на продуктите за почти 10 млн йеменци, които страдат от дефицит на храни, само че не са обхванати от интервенцията за оказване на помощ”.
" Ние към този момент виждаме огнища на апетит, в това число случаи, когато хората ядат листа” " конкретизира Лоукок.
От август 2014 година в Йемен се води война сред държавните сили, които изповядват сунизма, и бунтовниците хусити, които са шиити, напомня БГНЕС.
Те се разпалиха, тъй като болшинството посегна на редица техни права, в това число на присъединяване им в ръководството. В най-активна фаза войната навлезе през март 2015 година, когато на страната на държавните сили се намеси арабска коалиция, ръководена от Саудитска Арабия.
По данни на Организация на обединените нации от филантропична помощ се нуждаят 22 млн. йеменци или 75% от популацията на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР