Хуманитарната ситуация в Украйна и възможната глобална криза заради спрения

...
Хуманитарната ситуация в Украйна и възможната глобална криза заради спрения
Коментари Харесай

Путин и Шолц обсъдиха ситуацията в Украйна и възможната криза заради спрения износ на зърно

Хуманитарната обстановка в Украйна и вероятната световна рецесия поради спрения експорт на зърно от нападнатата страна - това са били част от тематиките в първия от над месец насам телефонен диалог сред съветския президент Владимир Путин и немския канцлер Олаф Шолц.

Според информация от немската страна, 75--минутният диалог е бил отдаден на войната в Украйна и методите тя да бъде прекъсната. Според Путин мирните договаряния се блокират от украинската страна. От Кремъл оповестяват, че акцент в диалога е била филантропичната ситуациа и по-специално евакуацията на украинските сили от последното им барикада в Мариупол - заводът Азовстал.

Руският президент е повторил пред Шолц главната причина за офанзивата против Украйна, почнала на 24 февруари, която Москва назовава " специфична военна интервенция " - битката с нацистката идеология в прилежащата страна. Германският канцлер от своя страна отхвърлил изказванието, че " нацизмът е публикуван в Украйна ".

Според немското канцлерство, в диалога с Путин Олаф Шолц директно е обвинил Русия в затрудняването на износа на зърно от Украйна, което може да провокира световна рецесия с изхранването. Като съществена причина за такава опасност  е считана съветската обсада в Черно море, наложена поради войната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР