Хуманитарната помощ от община Тунджа вече е доставена в Болград,

...
Хуманитарната помощ от община Тунджа вече е доставена в Болград,
Коментари Харесай

Хуманитарната помощ от Община Тунджа е доставена в Украйна

Хуманитарната помощ от община Тунджа към този момент е доставена в Болград, Украйна. Изпратени са два рейса и микробус, натоварени с храни, медикаменти и медицински консумативи на обща стойност 12 000 лв.. Със същия превоз се чака да се изтеглят към България 110 украинци и бесарабски българи, заяви на брифинг кметът на общината Георги Георгиев.

Помощта и евакуацията бяха поискани по молба на кмета на Болград Сергей Дмитриев към сътрудника му от побратимената община Тунджа.

„ Автобусите ще тръгнат, когато се съберат всички хора. Потеглянето е съобразено с комендантските часове и зелените коридори там. В най-хубавия случай ги чакаме на следващия ден късно вечерта “, сподели кметът Георгиев.

По думите му се чака да дойдат към 50 деца с техните майки, както и възрастни дами.  Създадена е организация за настаняване, както в бази на общините Тунджа, Болярово и Стралджа, по този начин и в хотели в Ямбол и към града. Очаква се при идването да стане прочут броят на бежанците, които желаят за по-дълго време леговище на територията на Ямболска област. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР