Хуманитарен конвой под обстрел, ракетни удари и химическа атака –

...
Хуманитарен конвой под обстрел, ракетни удари и химическа атака –
Коментари Харесай

Да оцелееш при атака: Какви са съветите на военните?


Хуманитарен ескорт под обстрел, ракетни удари и химическа офанзива – това са тематики от военно обучениe по какъв начин се оцелява в зона на боен спор. Екип на bTV се впусна в предизвикването на Националния боен университет.

Екипирани с бронежилетки, каски, защитни очила и противогази влизаме в идващото военно премеждие.



Във втория ден на образованието за публицисти ни следва напредване с филантропичен ескорт. Ще бъдем охранявани от две бойни машини. Такива са на въоръжение от 60-те години и се употребяват и във войната в Украйна.

Въпреки че приключва учебно заведение по хореография, Даниел Николов избира армията.



„ Дядо ми и татко ми споделяха – ти няма да схванеш какво е да си боец, ти няма да схванеш какво е казарма, споделяха ми – ти няма да можеш да издържиш този стрес – аз си споделих, на инат на вас ще устоя този стрес “, споделя той.

Офицерите, които ни водят са се потвърдили като офицери, а във взвода постоянно са доказвали, че са другари. „ Основен приоритет е възпитанието. В родолюбие, армейски полезности, във всичко, което ще им помогне да са почтени хора “, споделя бригаден военачалник.



Денят стартира с интервенция Freedom Guardian, преди този момент обаче е значима подготовката. „ Бойните жилетки, които се употребяват на въоръжение в българската войска, имат отбрана 3А+, плочите обезпечават отбрана против хладни оръжия, против патрони от автомат „ Калашников “. От пряк удар от автомат сигурно ще имате счупено ребро, само че ще останете живи, няма да има пробив на жилетката “, изяснява майор Дамян Бешевлиев.



Международният редактор Цветана Балабанова е „ ранена “ в лявата ръка по време на учението.

Урокът за държание в зона на рецесии и спорове даде на репортерите и операторите доста адреналин и рискови прекарвания.

Повече вижте във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР