Художникът Васил Горанов показа изложба живопис от 17 картини на

...
Художникът Васил Горанов показа изложба живопис от 17 картини на
Коментари Харесай

Олимпийските ни грации изгряха в картини

Художникът Васил Горанов сподели галерия живопис от 17 картини на олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика от Токио 2020 Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова.

Картините бяха показани в изложба " Сан Стефано " в столицата, а планът носи името " Заедно ".

" Запознах се с прелестните девойки през 2018 година в същата тази изложба, в която се намираме сега. Тогава се роди цялата тази концепция. Художествената гимнастика е спорт, който съвършено съчетава културата и изкуството в едно ", сподели Васил Горанов.

" За да се реализира тази галерия, ние организирахме фотосесия, в която направихме разнообразни сюжети за картини и в последна сметка аз избрах посоката, в която да продължат нещата. То всичко беше като една буря, те са трите стихии, само че съчетани в едно - огън, вода и въздух. Пет от картините ще бъдат подарени на девойките по избор на вложителя на плана. Последният портрет, който ще обрисувам, ще бъде за Ерика Зафирова, тъй като тя се включи малко по-късно на мястото на контузената Елена Бинева ", добави художникът.

Гимнастичките обявиха, че за тях е необикновено преживяване да се видят на картините.
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР