Художникът Иван Яхнаджиев прие предизвикателството да направи музикален инструмент -

...
Художникът Иван Яхнаджиев прие предизвикателството да направи музикален инструмент -
Коментари Харесай

Иван Яхнаджиев превърна повреден роял в произведение на изкуството

Художникът Иван Яхнаджиев одобри предизвикването да направи музикален инструмент - произведение на изкуството. В изработването на творбата са взели участие деца от Италианския колеж в София.

Училището получило 100-годишен развален роял от посолството на Италия в София. След това зародила концепцията децата дружно с Иван Яхнаджиев да трансфорат рояла в статуя.

" Роялът не е цялостен, ние го разглобихме и се получиха 10 плоскости ", сподели в предаването " Нощен небосвод " Иван Яхнаджиев, учител в Италианския колеж в София.

Той акцентира, че има привилегията да работи в учебно заведение, където изкуството е в основата и му харесва да работи с деца:

" Харесва ми да приказвам с тях, тъй като са наивни като мен и се разбираме в наивността, постоянно могат да ми кажат нещо, само че и като решат да излъжат нещо го вършат по комичен метод ", добави Яхнаджиев.

 Мая Данчева и Иван Яхнаджиев Снимка: Филип Данчев

Според Иван Яхнаджиев културата движи обществото напред:

" Политиците си мислят, че са по-важни от културата, като ги чувам по време на изборите, само че аз мисля, че би трябвало повече да разчитат на културата , тъй като културата трансформира живота на индивида, на цели общества. Нека да си спомним и Пикасо, и " Ролингстоунс ", и " Битълс " трансформираха света, не политиците. Те го направиха по-добър и забавен ".
Цялото изявление можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР