Художествена измислица е Призрака на Киев – храбрият пилот от

...
Художествена измислица е Призрака на Киев – храбрият пилот от
Коментари Харесай

Киев си няма свой Призрак, но тези „призраци“ са съвсем истински – и са в Украйна


Художествена небивалица е Призрака на Киев – храбрият водач от украинските Военновъздушни сили, свалил самичък над дузина съветски самолети още при започване на нашествието на Москва. Очакваното самопризнание пристигна от формалния профил на военновъздушните сили на отбраняващата се страна след седмици циркулираща спорна информация онлайн и фотоси, за които се твърди, че разкриват самоличността на аса.

За специалистите още през февруари беше ясно, че в актуалната въздушна война няма по какъв начин един настрана взет водач със своя завещан от Съюз на съветските социалистически републики МиГ-29 да се изправи против многочислени врагове във въздуха със съществено прикритие от земята.

Призрака на Киев е по-скоро сборен облик на всички украински летци, които, при съществено числено предимство на агресорите, към момента се борят за небето на своята татковина.



Въпреки всичко това, нахлулите в Украйна съветски военни имат за какво да се опасяват от Призраци. Те са по-различни от този от Киев – не унищожават вражеската авиация, а изведнъж самоубийствено връхлитат танкове, бронетехника, камиони и скупчвания на жива мощ. и те към този момент са в ръцете на украинските войски.

Дрон. Мини дрон.

За „ Феникс Гоуст “ се знае извънредно малко. Преди дни представителят на Пентагона Джон Кърби даде някои детайлности, от които се разбра, че бойният робот е сходен на компактните апарати „ Суичблейд “ („ Сгъваем нож “ – англ.), стотици от които към този момент са в Украйна. Това ще рече дрон, който е елементарно портативен, може да се придвижва от неголяма група бойци по време на патрул и лети тихо по команди или към съответни GPS координати, преди да се забие с огромна скорост в задачата си и да детонира своя заряд.

„ Суичблейд “ е основан за главно да поразява жива мощ и леко бронирани цели – еквивалент на 40-милиметрова граната. Идеята е, че огромните дронове вид „ Байрактар “ и противотанковите комплекси като „ Джавелин “ са прекомерно скъпи, с цел да бъдат на всички места по бойното поле и да се употребяват против нещо по-евтино от танк или БТР.

„ Феникс Гоуст “ е предопределен за други цели. Ген.-лейтенант Дейвид Дептула от борда на производителя „ Аевекс Аероспейс “, че новото произведение унищожава междинни по мярка бронирани цели, т.е. точно съветската бронетехника ще е на мушката. Освен това ще може да лети доста повече от 10-те минути, които са максимума за по-леката трансформация на „ Суичблейд “.

Така или другояче, дизайнът и характерностите на „ Феникс Гоуст “ са към момента загадка. Една от хипотезите е, че в тази ситуация са комбинирани към този момент налични военен и летателен модули за по-ниска цена и по-висока успеваемост.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР