Художествена галерия – Русе стартира изпълнението на проект Теории и

...
Художествена галерия – Русе стартира изпълнението на проект Теории и
Коментари Харесай

Художествена галерия Русе стартира проекта “Теории и практики в изкуството и образованието”

Художествена изложба – Русе започва осъществяването на план „ Теории и практики в изкуството и образованието “, финансиран от Министерството на културата на конкурсна сесия в региона на движимото културно завещание, музеите и художествените галерии.

Първата част на плана завърши с възобновяване на експозиционното пространство, слагане на система за експониране на творби на изкуството и обзавеждане за отделяне на непрекъснато пространство за осъществяване на просветителните стратегии за работа с деца и младежи.

Първата подредена гостуваща галерия е на възпитаници от Математическа гимназия „ Баба Тонка “ – Русе, проведена по случай 160-та годишнина от основаването на учебното заведение. Тя може да бъде прегледана до 12 април 2024 година

Проектът ни ще продължи на 18 май, когато ще се включим в Европейската самодейност „ Нощ на Музеите “. Тематиката на събитията е обвързвана с африканския континент и просвета. Очакват ни вълнуващи прекарвания с ателие по „ Улична снимка “ и фотоизложба „ Артисти за деца от България до Африка “, подготвяни от Фондация „ ДЕН ГРИ “, концерта на Николай Иванов Ом и другари, както и съпътстващия „ дръм съркъл “ с Петър Йорданов – Бъни. За трета поредна година към празника ни ще се причисли Кинематограф със особено подбрана стратегия с късометражно и писмено кино от Гана, Нигерия, Кения, Бурунди и Еритрея, акцентираща върху яркото многообразие, преплитане и дълбочина на африканските култури.

Следете страницата на РХГза спомагателна информация по отношение на идните събития.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР