Хубаво време и чиста морска вода. Това са двете ключови

...
Хубаво време и чиста морска вода. Това са двете ключови
Коментари Харесай

Приморско и Китен привличат туристи с хубаво време и чиста вода

Хубаво време и чиста морска вода. Това са двете основни преимущества, с които Приморско и Китен притеглят туристите и тази година. Регионът е прочут от десетилетия с едни от най-хубавите условия за плаж на българското Черноморие. Причина за това е неповторимият климат с 2200 слънчеви часа годишно. Дъждът като че ли заобикаля райските заливи там, а даже да се заоблачи, то е за доста малко. Затова до момента в който на доста места при започване на този летен сезон хората се питаха къде е хубавото време, то към този момент беше в Приморско и Китен.



Сезонът у нас тази година стартира и с повсеместна паника за непорочност на морската вода. Последните инспекции на няколко държавни институции в двата курорта обаче изрично потвърдиха, че там няма никакви замърсявания и мотиви за терзания. Освен формалните документи за това свидетелстват и ежедневните изявления на гости в обществените мрежи, които демонстрират кристална вода и спокойни заливи.

Друго съществено предимство е обширната плажна линия. Посетителите могат да избират сред южния плаж на Приморско, който прелива в зоната край ММЦ и доближава съвсем до Китен и северната дъга до именития залив на Перла, който години наред бе наличен единствено за определени. Заради разположението доста рядко има огромни талази, което основава спомагателен уют и успокоение на плажуващите. Освен огромните плажове с улеснения и занимания, посетителите могат да се радват и на повече тишина и усамотение в региона на Маслен нос и фиордите или дюните и пясъчните лилии на Аркутино.

Хотелите и заведенията в района оферират разнородни благоприятни условия съгласно желанията и бюджета на посетителите. Можете да избирате сред огромните хотели и по-луксозни места за снаждане, и по-уютни и лоукост разновидности. Съществуват както варианти за all-inclusive спокойна фамилна отмора, по този начин и за по-динамичните и настроени на празненство вълна туристи.

А най-щастливи в Приморско и Китен по традиция са децата. Освен плажните занимания, уроците по сърф и кайт, разходка с лодка или водно колело, там те могат да открият аква и лунапаркове, лятно кино, спортни стадиони, трасета за бъги и тематични събития на амфитеатъра или на площада.

От тази година дребни и огромни могат да се насладят и на най-новата атракция в Приморско – светещите фрески, които са разположение на 90 метра по продължение на крайбрежната алея. На тях са изобразени стотици жители на морския свят – както типични за Черно море типове, по този начин и представители на далечните океани, измежду които косатки, сепии, октоподи и костенурки. От тази година Китен също предлага разходка по напълно актуализирана крайбрежна алея.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР