Хубаво е, че днес тук имаме за пример граница на

...
Хубаво е, че днес тук имаме за пример граница на
Коментари Харесай

Борисов обяви на кой политик сваля шапка в момента и алармира за две големи опасности, които може да счупят Европа

Хубаво е, че през днешния ден тук имаме за образец граница на север Финландия и каквато е на юг - България. Преди 4 година предизвестих какво ще стане в Европа, в случай че не се вземат незабавни ограничения за външните граници. България взе своите ограничения и подсигурява сигурността, други не го направиха и Европа се счупи по средата от имиграционна рецесия. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на конгреса на ЕНП, който се организира в Хелзинки, оповестява Блиц.

„ Би трябвало да се чуваме, тези, които сме на първа линия. Няма да приказвам за двойния стандарт, който бе прибавен към България, Румъния и Гърция, само че това е друга тематика - без значение, че всички институции в Европа споделяха, че България и Румъния изключително за по въздух са подготвени за Шенген ”, акцентира Борисов. 

„ И договорът за другарство със Скопие по никакъв начин не беше елементарен за сключване от България, само че дадохме образец със Заев по какъв начин една партия като ГЕРБ и друга в Македония - социалдемократи, могат да реализират един контракт. И го направихме, тъй като считаме, че като партия от ЕНП, вероятността на Македония за Европейски Съюз и НАТО минава през този контракт ”, означи още Борисов.

„ И като се събираме и вземаме решения в ЕНП, има ли дисциплинираност или няма? Като ЕНП извикахме ли да питаме сътрудниците в Гърция и Македония, вие къде желаете да видите вашата страна в Европейски Съюз и НАТО или назад и те да ни кажат. Ето тук е Вучич - голяма работа прави сръбският президент и то в доста мъчно място. Трябва оптимално да помогнем на Сърбия ”, добави Борисов. 

Той уточни съгласно него кои са двете огромни рискове за Европа. 

„ И тук не поставям миграционната рецесия, тъй като мисля, че сме я овладели и можем да я овладеем – това е Брекзит. Мишел Барние работи доста, само че не ви беше забавно да го слушате голямата част от залата, а това може да провокира огромен прелом. Шапка му смъквам. Другото е Европа на две скорости. Ако миграцията не счупи Европа, това ще счупи Европа – Европа на двете скорости и евроскептицизмът в страните от Източна Европа ще бъде огромен ”, сподели още Борисов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР