Huawei се изправя пред нов проблем заради санкциите на САЩ.

...
Huawei се изправя пред нов проблем заради санкциите на САЩ.
Коментари Харесай

Huawei спира производството на своя процесор Kirin заради САЩ

Huawei се изправя пред нов проблем поради глобите на Съединени американски щати. Китайският ИТ колос последователно остава без чипове за смарт телефоните си, оповестява Associated Press. Президентът на бизнеса с потребителска електроника на Huawei, Ричарад Ю, е декларирал, че компанията ще спре производството на своя процесор Kirin на 15-ти септември т.г. Причината – те се създават с американски технологии. Достъпът на Huawei до тях е стеснен от предходната година откакто американският президент Доналд Тръмп вкара ограничавания.

„ Това е доста огромна загуба за нас. За страдание, с втората поредност наказания, нашите производители можеха да получават поръчки единствено до 15-ти май. Производството ще спре на 15-ти септември. Тази година може да е последната за чиповете Kirin от висок клас “, споделя Ю по време на конференцията China Info 100.

Ю добавя, че компанията изпитва дефицит на чипове и доставки. Той чака продажбите на смарт телефони тази година да са по-ниски, само че не дава съответни прогнози.

По-рано тази година Huawei разгласи растеж на приходите си за първото полугодие, освен това с 13,1%. Като причина компанията даде по-големите продажби на артикули от висок клас, само че не влезе допълнително детайлности.

През последните месеци Huawei се пренасочва към други устройства, да вземем за пример преносимите компютри. За в този момент компанията продължава да се оправя добре и на пазара на смарт телефони, като през второто тримесечие даже се изкачи преди всичко в света по продажби на мобилни телефони. Основната причина за това е огромното търсене на устройствата в Китай, до момента в който продажбите на интернационалния пазар са се намалили с 27%.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР