Huawei се готви да спори в съда с щатското правителство,

...
Huawei се готви да спори в съда с щатското правителство,
Коментари Харесай

Huawei ще оспорва щатската забрана в съда


 Image by witwiccan on Pixabay

Huawei се готви да спори в съда с щатското държавно управление, като възнамерява да заведе иск, оспорващ възбраната на Конгреса, с която федералните организации не могат да употребяват нейното съоръжение, написа в. New York Times (NYT). Източници са съобщили на кореспондент от вестника, че Huawei възнамерява да твърди, че мярката се равнява на така наречен законопроект за реализиране на задачата, отбелязвайки, че компанията се санкционира, без да има право на правосъден развой, а това е нелегално според Конституцията на Съединени американски щати.

През август 2018 година президентът Доналд Тръмп подписа закон, с който се пазят разноските на администрацията, като е включена уговорка, забраняваща на държавни организации и техни снабдители да употребяват съоръжение на Huawei и китайския й съперник ZTE. Тогава Huawei назова законопроекта “заблуден и неконституционен “.

Очаква се правосъдният развой да бъде заведен на 7 март във федерален съд в Тексас, където е щатската централа на Huawei. Този ход на Huawei е част от напъните на компанията да се бори с изказванията на Съединени американски щати, че компанията съставлява опасност за сигурността на телекомуникационните мрежи.

На сцената на MWC19 в Барселона предходната седмица ротационният ръководител на Huawei Гуо Пинг разкритикува американската акция против компанията, заявявайки, че управляващите нямат „ никакви доказателства, нищо, с цел да поддържат своите искания.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР