Huawei изгражда тайна мрежа за чипове, предупреждава търговска група - Bloomberg News

...
(Ройтерс) - Huawei Technologies Co изгражда колекция от тайни съоръжения
Коментари Харесай

(Ройтерс) - Huawei Technologies Co изгражда колекция от тайни съоръжения за производство на полупроводници в Китай, за да позволи на компанията да избегне санкциите на САЩ, Вашингтон- базирана асоциация на полупроводници предупреди, съобщи Bloomberg News във вторник.

Китайският технологичен гигант се насочи към производство на чипове миналата година и получава около 30 милиарда долара държавно финансиране от правителството, каза Асоциацията на полупроводниковата индустрия, като добави че Huawei е придобила поне два съществуващи завода и изгражда други три.

Министерството на търговията на САЩ добави Huawei към своя списък за контрол на износа през 2019 г. поради опасения за сигурността. Компанията отрича да представлява риск за сигурността.

Ако Huawei строи съоръжения под имена на други компании, както казва Асоциацията на полупроводниковата индустрия, тогава може да успее да заобиколи ограниченията на правителството на САЩ, за да закупи непряко американско оборудване за производство на чипове, според доклада на Bloomberg.

Huawei и Асоциацията на полупроводниковата индустрия не отговориха незабавно на исканията на Reuters за коментар.

Huawei беше поставен в търговски черен списък в Съединените щати, ограничаване на повечето доставчици да доставят стоки и технологии на компанията, освен ако не са получили лицензи. Длъжностните лица продължиха да затягат контрола, за да отрежат способността на компанията да купува или проектира полупроводникови чипове, които захранват повечето от нейните продукти.

(Докладване от Akanksha Khushi в Бенгалуру; Редактиране от Sherry Jacob-Phillips)< /p> Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР