HSBC се оттегля от банкирането на дребно в САЩ. Това

...
HSBC се оттегля от банкирането на дребно в САЩ. Това
Коментари Харесай

HSBC се оттегля от банкирането на дребно в САЩ

HSBC се отдръпва от банкирането на дребно в Съединени американски щати. Това заяви самата банка, представена от Ройтерс. Тя ще продаде една част от бизнеса си в страната и ще ликвидира останалата, с цел да концентрира вниманието си към Азия – главният пазар на кредитора.

Най-голямата европейска банка от години пробва да свие наличието си на някои европейски и северноамерикански пазари, където бизнесът и изостава спрямо по-големите локални играчи.

От банката оповестиха, че ще излязат от бизнеса си за банкиране на дребно, само че ще запазят малко физическо наличие в Съединени американски щати, с цел да могат да обслужват интернационалните клиенти.

„ Те са добър бизнес (индивидуалните клиенти и дребните бизнеси), само че ние не разполагаме с нужния мащаб, с цел да бъдем конкурентни “, разяснява основният изпълнителен шеф на HSBC Ноел Куин.

През февруари банката показа ревизирана тактика за напредък, фокусирана главно върху ръководството на благосъстоянието в Азия, като в същото време с това съобщи, че „ преглежда органични и неорганични благоприятни условия “ за банкирането на дребно в Съединени американски щати.

Като част от същата стратегия HSBC пробва да продаде бизнеса си с банкиране на дребно във Франция, като сега компанията е в напреднал стадий на договаряния с американската група за частни вложения Cerberus.

Citizens Bank, част от Financial Group, се е съгласила да купи бизнеса на HSBC за банкиране на дребно по източния бряг на Съединени американски щати, който включва 80 клона, до момента в който Cathay Bank ще придобие 10 клона на банката на западния бряг.

От HSBC обявиха, че чакат да понесат загуба преди данъчно облагане от 100 млн. $ при тези преводи, след което компанията не чака да генерира обилни облаги или загуби.

Американският бизнес на HSBC за персонално банкиране генерира загуба от 547 млн. $ през 2020 година, сочат данните на банката. За съпоставяне, същото поделение в Азия е генерирало облага от 5 милиарда $, главно в Хонконг.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР