Хрупкава печена патица, патица с портокал, патешки бутчета с бира,

...
Хрупкава печена патица, патица с портокал, патешки бутчета с бира,
Коментари Харесай

Ето как лесно да изпечем патица

Хрупкава печена патица, патица с портокал, пачи бутчета с бира, пълнена цяла патица. Тези и още стотици предписания на всички ни се желае да опитаме. Има обаче един проблем: по какъв начин да изпечем месото, с цел да бъде нежно и сочно.

Тайната е в температурата и времето на печене. Логично е, че колкото по-голяма е птицата, толкоз по-дълго време се пече. При прекомерно дълго печене обаче, рискуваме патицата да остане суха.

Затова предлагаме да напръскате патицата със зехтин или масло, да я завиете с фолио за печене или да я поставите в плик за печене. А в случай че желаеме върху нея да остане хрупкава коричка, пускаме фурната на грил режим и я откриваме през последните 15 минути.

Важно конкретизиране: в случай че патицата е била замразена авансово, би трябвало да се уверим, че тя е изцяло размразена преди печене. Най-добрият метод за това е да я оставим в хладилника за към 2 дни преди да я изпечем.

За да не е прекомерно мазна, би трябвало да премахнем непотребната лой от патицата авансово. Това става елементарно: с внезапни и дупчици по тялото на патицата, с цел да изтече непотребната тлъстина. С нея можем да си създадем потребна и вкусна лой за готвене – патешка мехлем, която е подобаваща и за пържене на високи температури или за печени картофи.

 Ето по какъв начин елементарно да изпечем патица

Най-лесният метод за хрупкава и сочна цяла печена патица е да създадем дупчици с вилица по кожата на птицата. Така ще се образува и апетитен сос, с който можем да полеем зеленчуци, картофи или по-екзотична гарнитура, като да вземем за пример плодове.

Колко време да печем патицата? Големият въпрос, на който в този момент ще отговорим. Когато патицата е относително дребна, я печем към два часа, като авансово сме пробили кожата й. Когато е по-голяма, е значимо да понижим градусите на фурната – към 150 градуса за към 3 часа. Може да се употребява и трика с фолиото, който нагоре споделихме, с цел да подсигуряваме, че ще остане сочна.

Когато желаеме да приготвим пачи бут, би трябвало да го печем при температура към 200 градуса за към 30 минути. За да са хрупкави и сочни по едно и също време, належащо е да ги обръщаме по време на печенето.

А с цел да стане още по-вкусна, можем да си позволим малко по-голяма екзотика в кухнята – сос от сини сливи, конфитюр от праскови или портокалов сос, с които да полеем към този момент изпечената патица преди сервиране. Добър вкус!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР