Хроничният бронхит е възпалително заболяване на белите дробове и по-конкретно

...
Хроничният бронхит е възпалително заболяване на белите дробове и по-конкретно
Коментари Харесай

Тези билки ще ви спасят от хроничния бронхит

Хроничният бронхит е възпалително заболяване на белите дробове и по-конкретно на бронхите.

Това е едно от най-честите болести на дихателната система и съгласно Световна Здравна Организация е измежду водещите аргументи за развиване на белодробна непълнота.

Според определението хроничният бронхит се дефинира като положение, при което през 2 поредни години в продължение минимум на 3 месеца от година у обещано лице се е следила кашлица с експекторация.

За да се справите със признаците и да се отървете от неприятната кашлица може да се доверите на разнообразни билкови смеси. Една от тях се състои от брезови пъпки, блатен ледум /див розмарин/, коприва и риган.

Брезовите пъпки ускоряват отхрачването, работят като антибактериално лекарство. Те укрепват имунната система: тялото реагира по-добре на лекуването и се оправя с заболяването. Като протогонно средство брезовите пъпки оказват помощ при нараснала температура.

Блатният ледум ще разреди слузта и ще улесни прочистването на дихателните пътища, в случай че кашлицата е влажна. Ако е суха, той предизвиква образуването на храчки, омекотявайки кашлицата. Растението дезинфекцира възпалените области, предотвратявайки развиването на зараза.

Копривата подтиква въглехидратния и протеиновия метаболизъм в организма: с помощта на това положението на бронхите се усъвършенства, те се възвръщат по-бързо. Също по този начин, билката има отхрачващи и антимикробни свойства.

Риганът понижава възпалението, облекчава спазмите и ускорява лечебния резултат на брезовите пъпки при съществуване на температура.

Съставки на лечебния билков чай

• брезови пъпки - 50 г

• блатен ледум - 200 г

• коприва (листа) - 50 г

• риган - 100 г

• гореща вода - 0,5 л

Начин на подготвяне:

За да си приготвите отварата, смесете всички билки в посочения грамаж в изсъхнал съд. Вземете 2 с.л. от билковата примес и ги изсипете в тенджера. Залейте с горещата вода и поставете на котлона сместа да заври, след което намалете и я оставете да къкри на спокоен огън малко повече от 10 минути.

Свалете тенджерата от огъня, увийте я с забрадка и оставете да престои още половин час. Пийте по една трета чаша, три пъти дневно от отварата, след хранене.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР