Христова разкри в сряда, че е станала жертва на саморазправа

...
Христова разкри в сряда, че е станала жертва на саморазправа
Коментари Харесай

Нинова уволни знаков журналист от в. ”Дума”

Христова разкри в сряда, че е станала жертва на разпра поради организирането на подписка против управлението на Столетницата във връзка тиражирани от него лъжи на последното съвещание на пленума, присъствено, където се разбра, че „ Дума “ в действителност се готви за закриване.

„ Оказва се, че да напишеш писмо с истини до орган на партията е закононарушение “, написа журналистът откакто е получила уведомлението си за преустановяване на трудовите връзки с „ Дума “. Главен редактор на изданието е шефът на Съюза на писателите, а неотдавна първи негов заместител е Нора Стоичкова.

Заради уволнението на Велиана Христова гилдията поде петиция-подписка със следното наличие:

„ Станахме очевидци на поредна политическа разпра и посягане против правото на свободно слово и мнение. Журналистката на вестник „ Дума “ Велиана

Христова – едно от най-утвърдените имена на медията, с голям принос за разпространение на българската просвета и в частност запазване на българската археология, бе уволнена политически след изпратено сериозно писмо до Народно събрание на Българска социалистическа партия в качеството й на синдикален водач на Съюз на българските журналисти в редакцията.

Писмото е писано от 30 от общо 34 работещи във вестника и цели да опровергае изречени изказвания от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по адрес на медията.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР