Христофор Колумб бе обезглавяван, обезобразяван или тихо преместван за негово

...
Христофор Колумб бе обезглавяван, обезобразяван или тихо преместван за негово
Коментари Харесай

Кметицата на Барселона иска дебат за паметника на Христофор Колумб

Христофор Колумб бе обезглавяван, обезобразяван или безшумно преместван за негово положително от пиедестали в Съединените щати вследствие на митингите за расова правдивост, обхванали страната. В Испания неговите монументи към момента са в сигурност.

Кметицата на Барселона Ада Колау е един от дребното представители на управляващите, които споделят, че Испания би трябвало да преразгледа колониалното си завещание - въпреки да не поддържа плахите апели за унищожаване на градския монумент на Колумб, намиращ се в края на фамозния бул. " Лас Рамблас ".

Вместо това тя желае да насърчи публичен спор за италианския откривател, чието идване на Карибите през 1492 година дава начало на испанската отвъдморска империя. Тази империя трансформира Испания в международна мощ и популяризира християнството и европейското обучение в Америките, като в това време изтребва локалното население посредством заболявания и война.

" Бил ли е Колумб търговец на плебеи? Не, само че той е знак на колониалната епоха. Има отворен спор и ние мислим, че това е положително и належащо ", съобщи в четвъртък Колау в изявление за Асошиейтед прес.

" Консултираме се с специалистите и се вслушваме в гласа на гражданските организации, с цел да можем да разбираем този монумент. Не желаеме да пренаписваме историята, само че би трябвало да разбираем историята в нейната целокупност, тъй като нормално тя е била разказвана от спечелилите и в нея не се е споменавало за кръвопролитията, употребата и робството, които също са свързани с това време ", акцентира Колау.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР