Христо Стоянов, писател, фейсбукХристо СтояновКИРО И „ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА“Спомняте ли

...
Христо Стоянов, писател, фейсбукХристо СтояновКИРО И „ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА“Спомняте ли
Коментари Харесай

Просто Киро е пътувал сам с правителствения фалкон, за да се посрещне във Варна


Христо Стоянов, публицист, фейсбук
Христо Стоянов
КИРО И „ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА“

Спомняте ли си кой е Мирослав Иванов. Мирослав Иванов в този момент е заместител ръководител на Народното събрание. Преди това обаче е никой. Толкова никой, колкото и Кирил Петков беше никой. Как се качи по политическата стълбичка Мирослав Иванов. Не помните ли. Той слизаше и се качваше първо по стълбите на рейса. Слизаше пръв от задната врата и се притичваше до предната, с цел да поздрави бъдещия министър председател с „Добре дошъл“ в обитаемото място. Така се създаваше илюзията за всенародно посрещане. И по този начин – във всяко обитаемо място. От задната врата слизаше, а след това посрещаше индивидът, който след това стана Просто Киро. Имаше един филм за Тодор Живков. Филмът се споделяше „Човек от народа“… Кое ме подсети за Мирослав Иванов.

Мислех си да през днешния ден, че е изолиран случай, а не тактика. Мисленето не е добър асистент и консултант. Защото това е тактика на Политическа партия ПП. Се оказва. Вчера Човекът от народа Просто Киро е пътувал самичък с държавния фалкон, с цел да се посрещне във Варна. Точно по този начин – да се посрещне във Варна.

Защото се качил в него, дошъл във Варна и излязъл от летището с моряците от кораба, които били докарани със „съседния самолет“… И оставил усещането в посрещачите, че той, освободителят, индивидът от народа Просто Киро е пътувал с освободените.

А той просто е приложил остарялата партийна тактичност. Слизаш от единия аероплан и се… самопосрещаш. Слизаш като Премиер, само че се самопосрещаш като освободител… Това в психиатричните практики се назовава „шизофрения“… Шизофренията е раздвоение на личността… Но Просто Киро не е персона. Той е пълководец. Та, за шизофренията написа в учебниците по психиатрия, а за Просто Киро написа в „Приказка за стълбата“… И за Миро там пише… И за онази буля, дето дефинира Киро като Простото…
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР