Христо Стоичков, Карл Люис и кметът на Пазарджик Тодор Попов

...
Христо Стоичков, Карл Люис и кметът на Пазарджик Тодор Попов
Коментари Харесай

Стоичков, Карл Люис и Тодор Попов запалиха Вечния пламък на мира в новоткритата Градина на света

Христо Стоичков, Карл Люис и кметът на Пазарджик Тодор Попов възпламениха " Вечния пламък на мира " в новоткритата " Градина на света " в Пазарджик, съобщи Българска телеграфна агенция.

Носителят на девет златни олимпийски медала Карл Люис и притежател на званието " Почетен факлоносец на мира " към този момент има специфичен ъгъл с неговите букви, направени от растението червен кисел бодил, в непосредствена непосредственост с къта на легендата на българския футбол Христо Стоичков.

Пред гостите на церемонията Тодор Попов дефинира днешния ден като исторически за Пазарджик.

" Тази градина ще остане тук и след 100 години и ние ще имаме достойнството да сме тези, които са сложили нейното начало. Тя ще бъде една от визитните картички на нашия град ", съобщи кметът. Той благодари за поддръжката на Христо Стоичков и Карл Люис и акцентира, че двамата спортисти са ентусиазъм за милиони хора по света. Попов подари на американския спортист картина с петте олимпийски кръга, направена от 61 позлатени български розови пъпки и изясни, че в броя им има символика, защото Карл Люис е роден през 1961 година.

Христо Стоичков сподели, че България е раждала и ще ражда велики първенци, които са „ воювали на спортните терени против велики сили “. Той сервира като подарък на Люис своята " Златна топка ".

Карл Люис поздрави присъстващите стотици поданици и посетители на Пазарджик. Той уточни, че от през днешния ден " Пазарджик е подложен на международната карта на мира ". Нищо не може да бъде по-силно от едно обръщение за мир, добави Люис. Той показа, че като дете е свирел на виоленчело и изрази насладата си, че програмата продължава с концерт на симфоничния оркестър на Пазарджик.

На церемонията довечера участваха също заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова и Виолета Ангелова, заместник-председател на „ Пробега на мира “.

Утре програмата на Карл Люис и Христо Стоичков в Пазарджик продължава с посещаване на изложбата " Личности и събития в българския спорт " в Регионалния исторически музей и среща с феновете на площад " Константин Величков ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР