Христо Николов Снимка: фейсбукХристо Николов, фейсбукСамо веднъж досега съм виждал

...
Христо Николов Снимка: фейсбукХристо Николов, фейсбукСамо веднъж досега съм виждал
Коментари Харесай

Пази боже това чудо да стане председател на СОС. Давам му само няколко месеца на поста, преди софиянци да го прогонят с павета

 Христо Николов Снимка: фейсбук

Христо Николов, фейсбук

Само един път до момента съм виждал онлайн Борис Бонев, само че усещането ми от него е от негативно по-отрицателно.

Отивам на съвещание на транспортната комисия в общината, където ще гледат абстрактен план на Столичната община за решение на бъдещото кръстовище сред южната дъга на околовръстното, когато бъде продължена към „ Люлин “ и бул. „ Цар Борис Трети “. Всеки, който минава оттова, знае, че това кръстовище е едно от най-проблемните в България, тъй като поема няколко потока, претрупано е до краен лимит, настоящето разширено околовръстно свършва съвсем в него и целият тежък трафик се стоварва на това кръстовище.

Здравко Здравков почва да показва плана, а Бонев стартира да го прекъсва и да приказва разпалено против концепцията. От изявленията му, които несъмнено още се пазят в някоя стенограма, се схваща, че да вземем за пример е срещу на булеварда да има две ленти за завиване надясно в посока към Пловдив, тъй като по този начин. Против е трамваят да минава по досегашното си трасе, а околовръстното да се повдигне. Против е и трасето на околовръстното да минава изпод. Въобще е срещу да се прави ново кръстовище и да се мисли по какъв начин да се създадат каквито и усъвършенствания и промени.

Когато изплю камъчето за какво мисли по този начин, не можех да допускам на ушите си – не бивало да се вършат каквито и да било удобства там, тъй като по този начин единствено ще насърчим автомобилния трафик да го избира. Пък булевардът и неговото продължение през „ Княжево “ си бил местен път. Това е все едно да кажеш, че не трябва да се ремонтират пътищата, а да си стоят с дупки, тъй като, като се преасфалтират и колите ще карат с неразумно висока скорост.

Сега, аз разбирам, че на политиците постоянно им се постанова да приказват неща, в които самите те не имат вяра, само че просто такава е линията и те би трябвало да приказват нелепости, с цел да я пазят. Но разпаленият взор на Борис Бонев, слюнките от устата му и фактът, че не желае да слуша каквото и да било друго мнение, ме карат да мисля, че той просто по този начин мисли. Той е решил да се заяжда с арх. Здравков и изобщо не му пука, че този тежък инфраструктурен проблем ще продължи да съществува и ще се задълбочава. А край масата се бяха събрали все инженери и архитекти, барем някой от тях да беше послушал, пък в случай че ще и да си стои на противното мнение.

Колегите, които отразяват Столичната община, са ми разказвали още по-кошмарни дивотии, които постоянно изтърсва, само че не искам да препредавам цитати, а споделям нещо, на което съм бил очевидец. Пази боже това знамение да стане ръководител на Столичния общински съвет. Давам му единствено няколко месеца на поста, преди софиянци да го прогонят с павета. Много ми наподобява на Кирил Петков като лъчение, само че Кирил въпреки всичко е единствено партиен водач и народен представител, въпреки и да дефинира политиката в страната. Това знамение обаче ще си поставя подписа под доста значими документи. Господ да ни е на помощ.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР