Христо Грозев от разследващия сайт Bellingcat пред изданието с малки

...
Христо Грозев от разследващия сайт Bellingcat пред изданието с малки
Коментари Харесай

Христо Грозев, Bellingcat: За логиката зад политическите отравяния Евгения Албац, Ню Таймс

Христо Грозев от проверяващия уебсайт Bellingcat пред изданието с дребни съкращения. Преводът е на

Много хора познават името ви и знаят, че работите в проверяващата група Bellingcat и участвате директно в следствията на убийства и опити за убийства, осъществени от съветската политическа полиция. Покушения против Алексей Навални, Владимир Кара-Мурза, Дмитрий Биков. Имам цяла поредност от въпроси по тази тематика, само че първо ни кажете кой сте вие, Христо Грозев? Руската агитация твърди, че сте от Централно разузнавателно управление на САЩ или от английската разследваща работа MI6 или MI5, а може би и от Мосад в Израел… Така че кой сте вие?

Версията, че работя със западни разследващи служби, се появи преди да стана прочут публицист в Русия. Преди пет години към този момент бях провел някои изследвания в личния си блог. И тогава бях ядосал доста една група към Константин Малофеев (Константин Малофеев е предприемач и създател на телевизия „ Царьград “ – НТ). Той има няколко другари като Дугин, като военачалник Решетников. И по този начин, говорейки по тази телевизия, Решетников ми отдели петнайсет минути. В последна сметка журналистът – или по този начин нареченият публицист – от телевизия „ Царьград “ попита: „ Откъде идва той? От Централно разузнавателно управление на САЩ или МИ6? “ А Решетников сподели: „ И за какво мислиш, че е от едно място? Хора като него – те нормално са безпринципни, могат да работят както за тях, по този начин и за Мосад. “ Така че това беше тогавашната версия, мисля, че през 2016 година

Отговорът е доста елементарен. Роден съм в България, незабавно след учебно заведение отпътувах за Европа за известно време – желаех да върша музикално радио, беше в края на комунизма. Работих няколко месеца, към година, в Люксембург, в музикална радиостанция. Върнах се в България и желаех да направя първото музикално радио там. По това време това към момента не беше позволено, по тази причина направих пиратска радиостанция. След това учих публицистика в Американския университет (в Благоевград – б.р.). Между другото, когато бях студент, работех като публицист в Радио „ Свободна Европа “, българската версия на Радио " Свобода “. А по-късно ме наеха напряко от университета: първоначално да сътворявам търговски радиостанции в Русия. Американска комерсиална компания, която взема решение да придвижи американския опит в региона на музикалното комерсиално радио в Русия и Източна Европа. Първата ми работа беше в Сочи, където работих половин година като управител през 1995 година След това отидох напряко в Санкт Петербург, където работих 2,5-3 години, сътворих две радиостанции там. Най-хубавите ми мемоари са от Санкт Петербург като цяло.

Мелодии от белите нощи
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР