Храните, богати на селен, подобряват състоянието на пациентите с болестта

...
Храните, богати на селен, подобряват състоянието на пациентите с болестта
Коментари Харесай

Проучване: Богатите на селен храни помагат в борбата с Алцхаймер

Храните, богати на селен , усъвършенстват положението на пациентите с заболяването на Алцхаймер съгласно данни, показани неотдавна от китайски откриватели.

Новото изследване демонстрира, че богатите на селен съставки могат да предотвратят възпалението и оксидативния стрес.
Съвместният проучвателен екип с учени от Института по микробиология на Академията на науките в Гуандун и други институции предлага евентуален механизъм за намеса на богатите на селен съставки за възстановяване на положението на пациентите с Алцхаймер. Такива детайли участват в доста растения и микроорганизми, като да вземем за пример кръстоцветни зеленчуци, дрожди и гъби. Сред богатите на селен храни са и яйцата, рибата звук, черният дроб, сиренето, беконът, слунчогледовите семки, чията и други
 яйца iStock/Getty Images
Проучването демонстрира също, че ензимната хидролиза и физическата обработка (като топлинна обработка, обработка под високо налягане и микровълнова обработка) са главните техники за модифициране на свойствата на диетичния селен.

Резултатите от изследването са оповестени в списанието Critical Reviews in Food Science and Nutrition.

Болестта на Алцхаймер е неврологично заболяване, което се характеризира със загуба на паметта и понижаване на способността за учене и може да попречва способността на индивида да прави ежедневни действия и да утежни качеството му на живот.
Нараства ползата към потребните свойства на храната - изключително богата на селен - за пациентите с Алцхаймер.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР