Хранилищата за природен газ на Германия са запълнени 100 процента

...
Хранилищата за природен газ на Германия са запълнени 100 процента
Коментари Харесай

Германските хранилища за природен газ са изцяло запълнени

Хранилищата за природен газ на Германия са запълнени 100 % от потенциала си, заяви през днешния ден ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Асоциацията на европейските оператори на газова инфраструктура (Gas Infrastructure Europe - GIE) регистрира запълненост от 100,03% на немските уреди по предварителни данни. 

Според Асоциацията на операторите на газохранилища в Германия (INES) 100-процентовата запълненост регистрира потенциала на оборудванията при референтни условия. Ако газът се охлади, размерът му понижава и хранилищата могат да поемат повече газ, при което запълнеността надминава 100 %. 

Германското държавно управление заяви по-рано, че тези количества са задоволителни, с цел да покрият междинното ползване за два до три зимни месеца. 

" Много по-добре готови сме, в сравнение с бяхме предходната година. Въпреки това призоваваме хората да продължат да мислят деликатно, какво може да се спести ", показва ръководителят на немския народен енергиен регулатор " Бундеснецагентур " (Bundesnetzagentur) Клаус Мюлер.

Хранилищата в целия Европейски Съюз също са покрай запълване на потенциала си - по данни на европейската асоциация равнището доближава близо 99,6 %.

Това е в раздор със заканите на Владимир Путин от 2022 година

Тогава Русия разгласи, че отхвърля да доставя енергийни запаси на „ неприятелските “ западни страни - „ Никакъв газ, нефт или мазут “, предричайки студена и апокалиптична за всички тези вражески страни зима.

В изявление пред Източния стопански конгрес във Владивосток Путин съобщи след началото на войната:

“Ако някой се опита да ни наложи каквото и да било, желая да отбележа, че този някой, няма да е в положение да ни диктува волята си. На нас ни остава единствено едно: както се споделя “мръзни, мръзни, вълча опашко ” в една известна съветска приказка “.

Цитираната приказка е еквивалент на българската такава - “Болен здрав носи “. Героите в нея са лисицата – по думите на Путин, притча за Русия, и излъганият вълк – Европа.

Лисицата предиздвикала вълка да повярва, че като потопи опашката си в реката ще може да улови риба. Докато опашката на вълка замръзвала, лисицата се подигравала с думите “мръзни, мръзни, вълча опашко ”.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР