Храни като риба, зеленчуци, ядки и яйца са незаменими за

...
Храни като риба, зеленчуци, ядки и яйца са незаменими за
Коментари Харесай

Най-добрите храни за хората в стрес

Храни като риба, зеленчуци, ядки и яйца са незаменими за хора в стрес. Това сподели Андрей Мартюшев-Поклад, съветник по здраве и уелнес за платформата Ponayu, в диалог с Ura.ru.

" По време на интервали на стрес доста се покачва потребността на организма от избрани субстанции, които са от значително значение за производството на сила: магнезий, витамини от група В, цинк, витамин D и антиоксиданти, наред с други. Най-добрите им източници са цветните зеленчуци, билките, семената, ядките и рибата. Често хроничният стрес провокира разграждане на протеините, по тази причина е рационално да се усили наличието им в храната до 1,5 грама на кг тегло ", споделя той.
Яйцата са най-лесни за храносмилане, споделя експертът. Той предлага да се употребяват 3 до 4 яйца на ден. Избягвайте бързите въглехидрати, рафинираните мазнини, фруктозата, подобрителите на усета, алкохола и стимулантите. Той също по този начин предизвестява да не се употребяват глутен и соя.

Освен това специалистът предлага хранене три пъти на ден - закуска в 9:00 ч. сутринта, обяд в 13:00 ч. или 14:00 ч. и вечеря в 18:00 ч. Той добави, че човек не би трябвало да вечеря директно преди лягане, защото това въздейства негативно на качеството на съня, което е значимо за устойчивостта на напрежението.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР