Храненето е много важен елемент от човешкото здраве. Експертите винаги

...
Храненето е много важен елемент от човешкото здраве. Експертите винаги
Коментари Харесай

10 храни, от които ще огладнеете още повече

Храненето е доста значим детайл от човешкото здраве. Експертите постоянно са съветвали да се придържаме към здравословната храна и постоянно ядене. Обикновено хората мъчно избират какво да е междинното им ястие.

Има някои храни, които покачват възприятието на апетит и вместо да ви заситят, те усложняват обстановката.

Ето кои са тези храни, от които ще огладнеете още повече. Запомнете ги, с цел да ги избягвате.

№1 Зърнена закуска

Това е един от най-популярните избори за закуска, само че не е най-хубавият. Зърнената закуска нормално съставлява рафинирани зърна, които се усвояват бързо от организма. А това може да докара до внезапно повишение на кръвната захар, а в следствие и до мощен апетит.

За да се чувствате сити за по-дълго време, закусете с протеин - да вземем за пример яйца, фъстъчено масло, авокадо и други Ако въпреки всичко желаете да хапнете зърнена закуска, смесете я с някакъв протеин, с цел да не огладнеете скоро по-късно.

№2 Хляб

 Хлябът води до огладняване

Хлябът нормално засища ужасно доста, откакто го изядете, както и поничките, кроасаните, баничките и впрочем. И въпреки всичко тестените храни не са най-хубавият избор, в случай че желаете да се чувствате сити за по-дълго време. Консумирането на тестени произведения покачва равнищата на кръвната захар. В резултат на това тялото ви създава повече инсулин. А това води до мощен апетит, макар че преди малко сте яли.

№3 Фреш

Усещали ли сте, че откакто сте пили плодов сок, силата ви внезапно е спаднала? Може би сте се почувствали изтощени? Това още веднъж се дължи на кръвната захар. Във фрешовете се съдържа цялата захар от плодовете, без нито една от потребните им фибри. Когато изядете цяла ябълка, да вземем за пример, фибрите ѝ забавят усвояването на фруктозата от кръвта. Когато обаче пиете ябълков сок, всъщност пиете течна захар, която ще увеличи равнищата на кръвната ви захар.

№4 Нискомаслено кисело мляко

 От нискомасленото кисело мляко огладнявате

Всички считаме, че киселото мляко е един здравословен артикул. Много търговски марки обаче се пробват да основат визията, че мазнините в млякото са нездравословни. Целта е да се продават нискомаслените им кисели млека. В него нормално се съдържа добавена захар, евентуално през ароматите или плодовете, които са добавени в млякото. Експертите споделят, че е доста евентуално, откакто сте яли обезмаслено кисело мляко, да търсите нещо сладко или тестено.

№5 Оризов снакс

Те са желани от доста дейни хора, които просто ги поставят в чантата и знаят, че постоянно, когато огладнеят, имат нещо на разположение. Оризовите снаксове са доста хрупкави и вкусни, само че няма да ви заситят. Ако въпреки всичко ги харесвате, намажете ги със сирене котидж или извара или други източник на протеини, с цел да се заситите за по-дълго.

№6 Крекери

Те не са най-хубавият и здравословният избор за междинно хранене да вземем за пример. Простите въглехидрати предизвикват скок в равнищата на кръвната захар, а в следствие внезапен спад. В тези обстановки вероятността да „ освирепеете ” от апетит е доста огромна.

 Чипсът е храна, от която се огладнява

№7 Чипс

Чипс може да ядете понякога, изключително в случай че сте доста заети и не можете да намерите нищо друго. Но имайте поради, че откакто сте консумирали чипс, по-късно ще се чувствате още по-гладни отпреди. Това още веднъж е обвързвано с обстоятелството, че въглехидратите се усвояват доста бързо. Това постоянно води до възприятие на апетит след хранене. Стремете се да се храните с нещо по-питателно, да вземем за пример фъстъци или бадеми.

№8 Газирани питиета

Много хора прибягват до тях, когато са доста жадни, само че имайте поради, че провокират мощен апетит. Те са цялостни със захар и това оказва въздействие на равнищата на вашата кръвна захар и производството на инсулин. Същото важи и за газираните питиета, рекламирани като артикули с нулево наличие на захар. Ако сте жадни, най-добре пийте вода.

№9 Ябълки

 Ябълките ни вършат гладни

Тези плодове са доста потребни за здравето, само че са доста сладки. Това води до увеличено произвеждане на инсулин от организма, затова до мощен апетит. Разбира се, не изключвайте ябълките от менюто си, защото те имат доста изгоди за здравето. Но, в случай че ги употребявате като междинно хранене, прибавете към тях фъстъчено или бадемово масло.

№10 Дъвка

Дъвката не е храна. Но знаете ли, че дъвченето ѝ може да излъже тялото ви, че сте гладни. Дъвките задействат процеса на храносмилане, само че защото не поглъщате никаква храна, тялото ви стартира да се чуди какво става. Затова откакто сте дъвчели дъвка, шансът да почувствате мощен апетит, е доста огромен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР